Stoiximan Super League

Ζητείται ρευστό

Χρήματα για να πληρωθούν οι παίκτες και τα απαιτούμενα έργα για την επιστροφή στη Λεωφόρο προσπαθεί να βρει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Προσπάθειες για να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να γίνουν τα έργα στη Λεωφόρο, αλλά και να πληρωθούν οι παίκτες πριν κληθούν να υπογράψουν νέους διακανονισμούς καταβάλλει η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να εξασφαλίσει δάνειο τουλάχιστον ύψους 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου με τα χρήματα αυτά να καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας. Παράλληλα θα έρθει σε επαφή με τους μετόχους της ομάδας (πρωτίστως με τον Ανδρέα Βγενόπουλο) για να διαπιστώσει τις προθέσεις τους αναφορικά με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για τα έργα στεγανοποίησης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» απαιτείται ένα ποσό μεταξύ 500 και 700 χιλιάδων ευρώ και η διοίκηση προσπαθεί να πάρει το συγκεκριμένο κονδύλι για να γίνουν το ταχύτερο δυνατό τα έργα. Στόχος είναι να επιστρέψει μέχρι τα τέλη Μαρτίου η ομάδα στην ιστορική της έδρα ή τουλάχιστον να παίξει εκεί στα play offs (εφόσον η ομάδα προκριθεί σε αυτά).

Χρήματα όμως απαιτούνται και για να πληρωθούν οι παίκτες. Η ΠΑΕ δεν έχει καταφέρει να είναι συνεπής στους προηγούμενους διακανονισμούς που είχε μαζί τους και τρέχει για να συγκεντρώσει χρήματα και να τους πληρώσει, έστω και με καθυστέρηση. Άλλωστε με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι αναπόφευκτο να ζητηθεί από τους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν νέους διακανονισμούς για την καταβολή των δεδουλευμένων, προκειμένου να καταφέρει η ομάδα να περάσει επιτυχώς τον έλεγχο της UEFA αλλά και το σκόπελο της αδειοδότησης εν όψει της επόμενης σεζόν.

Σε καλό δρόμο για Παιανία

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τις εγκαταστάσεις της Παιανίας δίχως ενοίκιο και την επόμενη σεζόν (2013/14). Οριστική απόφαση δεν έχει παρθεί, αλλά το θέμα είναι σε καλό δρόμο ανάμεσα στη διοίκηση και την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που έχει υπό την ιδιοκτησία της το προπονητικό κέντρο. Η ΠΑΕ απλώς θα επωμιστεί ένα ποσό για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Διαφορά με Ερασιτέχνη

ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός διαφωνούν στο ύψος του ποσοστού που θα αποδίδει η πρώτη στον δεύτερο επί των εσόδων. Βάσει νόμου αυτό είναι 15%, αλλά ο Ερασιτέχνης δέχεται να πέσει στο 10%, ίσως και μέχρι το 8%. Η ΠΑΕ, ωστόσο, προτείνει μόλις το 3%. Παρότι η διαφορά είναι μεγάλη, δεν αναμένεται να προκαλέσει πρόβλημα στη συναίνεση του Ερασιτέχνη για τη χρήση της Λεωφόρου από την ποδοσφαιρική ομάδα. Σημειώνεται πως η ΠΑΕ έχει ένα χρέος 400.000 ευρώ προς τον Ερασιτέχνη και ζητήθηκε από τον τελευταίο ένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x