Ευρώπη

Το σήκωσε η Φενέρ!

Κυπελλούχος Τουρκίας για τέταρτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, επικρατώντας στο τελικό με 63-57 της Γαλατασαράι.

Όπως σε όλα τα ματς του Final 8, έτσι και στον τελικό, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι δεν μπορούσε να κοουτσάρει τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ –λόγω ασθένειας- ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του να νικήσουν τη Γαλατασαράι στον τελικό με σκορ 63-57 και να πανηγυρίσουν το τέταρτο Κύπελλο στην ιστορία τους.

Πρώτος σκόρερ για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο TOP 16 της Ευρωλίγκας ήταν ο Ντέιβιντ Άντερσεν με 21 πόντους, ενώ καλή δουλειά έκανε και ο Ογκούζ Σαβάς με 14 πόντους. Από τους ηττημένους, ξεχώρισαν οι Εντόνγκ και Νταγκλί με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Πραγματικό ντέρμπι με χαμηλό ρυθμό και σκορ ήταν ο τελικός ανάμεσα στη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ και τη Γαλατασαράι. Και οι δύο ομάδες προτίμησαν να παίξουν με τους ψηλούς με τον Σαβάς από τη μία να είναι το «πρώτο βιολί» και τον Εντόνγκ από την άλλη. Το πρώτο δεκάλεπτο, βρήκε τη Φενέρ να προηγείται με 21-15, η οποία διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι και λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (28-19). Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ανέβασαν στροφές, κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 13-1, με το οποίο διαμόρφωσαν το υπέρ τους 32-29.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γαλατασαράι ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό και εκμεταλλευόμενη τα φάουλ του Σαβάς, κατάφερε να κλείσει την τρίτη περίοδο και πάλι στο +3 (41-44). Ωστόσο, όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν για τη Φενερμπαχτσέ ανέλαβε… δράση ο Ντέιβιντ Άντερσεν, ο οποίος με το προσωπικό του… σόου έδωσε το Κύπελλο στην ομάδα του με το τελικό 63-57.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 29-32, 41-44, 63-57.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x