Ιταλία

«Μην χάνεις όταν δεν μπορείς να νικήσεις»

Ικανοποιημένος από την ισοπαλία 1-1 που πήρε η Μίλαν στην έδρα της Κάλιαρι, ήταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά το τέλος του αγώνα, δεδομένων των δυσκολιών του αγώνα.

Στις τελευταίες 5 αγωνιστικές είναι, μαζί τους δύο πρωτοπόρους, Γιουβέντους και Νάπολι, η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς. Η Μίλαν συνεχίζει να ανεβαίνει τα σκαλιά της βαθμολογίας, ελπίζοντας πως μέχρι το τέλος θα προλάβει το… τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και στο παιχνίδι με την Κάλιαρι έκανε ένα μικρό… στραβοπάτημα.

Για τον προπονητή των «ροσονέρι» Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ωστόσο, ο ένας βαθμός που πήρε η Μίλαν στο Κάλιαρι είναι σημαντικός. «Από την αρχή τόνιζα πως ο αγώνας αυτός θα είναι πολύ δύσκολος. Η εικόνα του παιχνιδιού αποδεικνύει πως είχα δίκιο. Ήταν ένα σκληρό ματς, λιγότερο τεχνικό, αλλά πολύ δυνατό. Αν και δεχτήκαμε γκολ σε πολύ κακιά στιγμή, καταφέραμε να αντιδράσουμε και να φτάσουμε στην ισοφάριση, κάτι που με άφησε ευχαριστημένο. Πήραμε ένα σημαντικό βαθμό, σε μια δύσκολη έδρα», τόνισε ο Αλέγκρι.

Ο προπονητής των «ροσονέρι», ωστόσο, δείχνει πως ήλπιζε σε καλύτερο αποτέλεσμα. «Αν νικούσαμε θα είχαμε φτάσει στον ένα βαθμό διαφορά από τη Λάτσιο. Όταν είσαι πίσω στη βαθμολογία, πρέπει να κερδίζεις συνέχεια για να καλύψεις τη διαφορά. Αλλά όταν δεν μπορείς να κερδίζεις, καλό είναι να μη χάνεις. Για αυτό το λόγο είμαι ικανοποιημένος από τον βαθμό που πήραμε, αν και ήλπιζα σε κάτι περισσότερο», σχολίασε ο προπονητής της Μίλαν.

Όσο για τους στόχους της ομάδας του, ο Αλέγκρι ήταν αινιγματικός. «Στο μυαλό μου έχω έναν στόχο που πριν από λίγο καιρό θα φαινόταν ουτοπικός. Θα σας τον αποκαλύψω όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Ελπίζω να τον έχω πετύχει», είπε με νόημα.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να... πλέξει το εγκώμιο της διοίκησης. «Μετά τις 8 πρώτες αγωνιστικές είχαμε 7 βαθμούς. Θα μπορούσαν να με είχαν απολύσει. Όμως με εμπιστεύτηκαν και με άφησαν να εργαστώ όπως ήθελα. Τον Ιανουάριο προχώρησαν σε σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις και ενίσχυσαν το ρόστερ. Συνεπώς, μεγάλο μερίδιο των τελευταίων καλών αποτελεσμάτων, πηγαίνει στη διοίκηση της Μίλαν. Μακάρι να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό και στο τέλος να φτάσουμε εκεί που ονειρεύομαι», τόνισε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x