Γενικά

«Είναι ντροπή να βγάλουν την πάλη από τους Αγώνες»

Την βοήθεια από την Πολιτεία και τους δημοσιογράφους ούτως ώστε να μην βγει η πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος του αθλήματος, Πέτρος Γαλακτόπουλος μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Έξαλλοι είναι οι παράγοντες της Ελληνορωμαϊκής Πάλης από την ψηφοφορία που θέλει το άθλημα να αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ο επίτιμος πρόεδρος του αγωνίσματος, Πέτρος Γαλακτόπουλος, μιλώντας στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή "Δεξί, αριστερό και άουτ", δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσει αυτό. Θα πολεμήσουμε. Ήδη μίλησα με το υπουργείο πολιτισμού και τον κ.Τζαβάρα για το θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό τους. Αγράμματοι είναι; Τι να πω; Πρόκειται για το αρχαιότερο άθλημα. Από τότε που μπήκαν οι χορηγοί στην Ολυμπιάδα άρχισαν να αμαυρώνουν τα πάντα.

Πρόκειται για ένα άθλημα με δύναμη, τεχνική και αντοχή. Δεν έβαλαν παλαιότερα το Παγκράτιο στην Ολυμπιάδα επειδή λέει άνηκε στο Δωδεκάθεο. Τώρα, όλα τα αθλήματα ανήκουν στον Βούδα και δεν υπάρχει κανένας Πάπας να διαμαρτυρηθεί… Σε κάθε Ολυμπιάδα περιμένουν να βάλουν κι από ένα άθλημα. Τώρα θέλουν να βάλουν ένα κινέζικο και πάει λέγοντας.

Δυστυχώς, η μεγάλη οθόνη τρώει τη μικρή. Συνηθίσαμε εκεί με μια κλωτσιά να σκοτώνεις πέντε και μπαίνουν αυτά στις Ολυμπιάδες. Δεν είναι έτσι όμως οι Αγώνες. Έγινε η ψηφοφορία, όμως η τελική απόφαση θα παρθεί σε 2-3 μήνες. Πρέπει να βοηθήσετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι όπως και η Πολιτεία να μην μας κόψουν τα… αρχαία ελληνικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x