Αγγλία

Αποκλείστηκε η Άρσεναλ!

Η Άρσεναλ έμεινε εκτός προημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας, αφού ηττήθηκε 1-0 από τη Μπλάκμπερν στο «Έμιρεϊτς» για τους «16» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Ο Καζίμ Ρίτσαρντς (πρώην του Ολυμπιακού) στο 72’ πέτυχε το γκολ με το οποίο η Μπλάκμπερν απέκλεισε την Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» κυριάρχησαν στην αναμέτρηση με τους «ρόβερς», ο Αρσέν Βενγκέρ έριξε στο ματς και τους Καθόρλα, Γουίλσιρ και Γουόλκοτ στο τελευταίο εικοσάλεπτο για να τελειώσουν το ματς και να σκεφτούν μετά την αναμέτρηση της Τρίτης με τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά όλα «στράβωσαν».

Μάλιστα, ήταν η πρώτη ήττα των Λονδρέζων από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας στο Κύπελλο Αγγλίας, στα 16 χρόνια παρουσίας του Αλσατού κόουτς στον πάγκο!


A0-1B www.fasthighlights.com από 2013fasthighlights

Το ματς:

Απολύτως φυσιολογικά κύλησε το παιχνίδι για την Άρσεναλ. Έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, βάζοντας τη Μπλάκμπερν με την πλάτη στον τοίχο και χάνοντας ευκαιρίες… με το τσουβάλι, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έδειξε ότι ήθελε να «καθαρίσει» από νωρίς. Στο 22ο λεπτό, ο Κιν απομάκρυνε μια δυνατή κεφαλιά του Ντιαμπί και με μπροστάρηδες τους Αρτέτα και Ζερβίνιο, οι «κανονιέρηδες» δεν σταματούσαν να επισκέπτονται την αντίπαλη περιοχή. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Ιβοριανός επιθετικός έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Μπλάκμπερν έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά πρώτα ο Βερμάελεν απομάκρυνε τη μπαλιά που θα έβρισκε ολομόναχο στο δεύτερο δοκάρι τον Ρόουντς και στη συνέχεια, από την εκτέλεση κόρνερ, ο Λόου νικήθηκε από τον Σέζνι. Οι «κανονιέρηδες» απάντησαν με τη δεύτερη καλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, μετά από το τετ-α-τετ του Ζερβίνιο στο πρώτο μέρος. Ο Τόμας Ροσίτσκι, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 72’, το «Έμιρεϊτς»… πάγωσε. Από σουτ του Όλσον, ο Σέζνι απέκρουσε, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο σουτ του Καζίμ που στην επαναφορά σκόραρε για το 1-0. Η Άρσεναλ έψαξε απεγνωσμένα ένα γκολ προκειμένου να σώσει την παρτίδα και να οδηγήσει την κόντρα σε επαναληπτικό, αλλά στη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Κιν απέκρουσε ενστικτωδώς μια δυνατή κεφαλιά του Γουόλκοτ, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ντιαμπί, Ροσίτσκι (70’ Γουίλσιρ), Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν (70’ Καθόρλα), Κοκλέν, Ζιρού, Ζερβίνιο (70’ Γουόλκοτ).

Μπλάκμπερν: Κιν, Ορ, Μάρτιν Όλσον, Νταν, Γ. Χάνλεϊ, Λόου, Πέντερσεν, Μάρκους Όλσον (63’ Μπέντλεϊ), Γουίλιαμσον, Ρόουντς (82’ Ρόουντς), Καζίμ Ρίτσαρντς.

Πρόκριση για Μπάρνσλεϊ

Μια θέση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας εξασφάλισε η Μπάρνσλεϊ, με την ομάδα του Ντέιβιντ Φλίτκροφτ να επικρατεί 3-1 εκτός έδρας της ΜΚ Ντονς.

Οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να δείξουν από την αρχή ποιος είναι το… αφεντικό της αναμέτρησης και μόλις στο 3’ ο Ντάγκναλ νίκησε τον Μάρτιν για το 1-0. Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο ο Χέργουντ διπλασίασε τα τέρματα για τον σύλλογο της Τσάμπιονσιπ, με το 2-0 να είναι αυτό που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι το… πάλεψαν στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να μειώσουν προσωρινά σε 2-1 στο 62’ με τον Μπόντγουιτς. Οι παίκτες του Καρλ Ρόμπινσον προσπάθησαν στη συνέχεια να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά όχι μόνο δεν το κατάφεραν, αλλά είδαν τον Ντάγκναλ (με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στο ματς) να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-1 που στέλνει τη Μπάρνσλεϊ στους «8» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ΜΚ Ντονς, λόγω της αποβολής του Άλαν Σμιθ στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΚ Ντονς: Μάρτιν, Οτσεμομπόρ, ΜακΚένζι, Γουίλιαμς, Λιούινγκτον, Πότερ, Χάρλεϊ (46’ Τσίκσεν), Πάουελ, Τσάντγουικ, Μπόντγουιτς (67’ Λάινς), Σμιθ.

Μπάρνσλεϊ: Στιλ, Γουάισμαν, Κρέινι, Κένεντι, Γκόλμπουρν, Χάσελ (70’ Ντέλαπ), Πέρκινς, Ετούχου (57’ Ο’ Μπραίαν), Μέιλις, Ντάγκναλ, Χέιργουντ (46’ Σκότλαντ).

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x