F1

Φέτελ: «Είμαι κακός… ηττημένος»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο «Spiegel» μιλά για το μίσος του για την ήττα, τα social media, αλλά και το πώς περνά το χρόνο του μακριά από τη Formula 1.

Πάλι καλά που τα τελευταία τρία χρόνια είναι πρωταθλητής… Γιατί ο ίδιος ο Σεμπαστιάν Φέτελ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο «Spiegel» πως όχι απλώς δεν του αρέσει να χάνει, αλλά και ότι δεν χωνεύει με τίποτα την ήττα.

«Δεν μου αρέσει να χάνω πουθενά. Είτε στη Formula 1, είτε στη Monopoly. Είμαι κακός… ηττημένος και νευριάζω πολύ όταν χάνω. Στο τέλος μπορεί να σκέφτομαι ‘δεν έχει σημασία, είναι ένα απλό παιχνίδι’, αλλά στη φιλοσοφία μου είναι να είμαι πάντα ανταγωνιστικός και νικητής. Ποτέ δεν συμβιβάζομαι με το βραβείο της παρηγοριάς», δήλωσε ο Φέτελ.

Όσο για το αν καμαρώνει καθημερινά για τους τρεις τίτλους του, είπε: «Περνάω από τα τρόπαιά μου κάθε μέρα που είμαι σπίτι. Αλλά δεν σταματώ κάθε φορά να τα κοιτάξω. Κάποιες φορές σταματώ και κοιτάζω τα ονόματα που έχουν χαραχθεί πάνω τους, όλους τους πρωταθλητές από το 1950. Τότε είναι που νιώθω περήφανος για ό,τι έχω πετύχει».

Η σχέση του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι καθόλου καλή. Κι έχει το δικό του σκεπτικό επί του θέματος. «Δεν χρησιμοποιώ το Facebook ή το Twitter. Δεν βλέπω ποιος είναι ο λόγος να μοιράζομαι με όλο τον κόσμο κάθε λεπτό της ζωής μου. Δίνω πολύ μεγαλύτερη σημασία στην προσωπική επαφή», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στον τρόπο που επιλέγει να αποφορτίζεται μετά από κάθε κουραστική σεζόν. «Θέλω να μένω μακριά από το χώρο για να γεμίζω τις μπαταρίες μου και να ανασυγκροτούμαι. Απολαμβάνω μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος να πηγαίνω στη φάρμα μου στην Ελβετία, να κοιμάμαι πολύ και να φτιάχνω μόνος μου το πρωινό μου. Η καθημερινότητά μου περιλαμβάνει είτε να είμαι σε ένα αεροπλάνο, είτε σε ένα ξενοδοχείο και το πρωί να στέκομαι μπροστά σε έναν μπουφέ. Έτσι όταν δεν έχω υποχρεώσεις, αναζητώ την ηρεμία μου», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x