Επικαιρότητα

Ολάντ: «Γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα»

Στο πλευρό της Αθήνας το Παρίσι.

Στην Αθήνα αύριο, Τρίτη, για επίσημη επίσκεψη ο Φρανσουά Ολάντ. «Η Γαλλία θα βοηθήσει την Ελλάδα με κάθε τρόπο για να επιστρέψει στην ανάπτυξη» δηλώνει ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο» ο τίτλος της εφημερίδας Le Figaro.

Κατά την 24ωρη παραμονή του στην Αθήνα, ο Φ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα υπογραμμίσει τη διάθεση του Παρισιού να στηρίξει τις ελληνικές προσπάθειες ανάπτυξης.

Μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας, ο Φ. Ολάντ επισημαίνει ότι «οι θυσίες που απαιτήθηκαν από την Ελλάδα ήταν πιο οδυνηρές από ό,τι αλλού. Η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί. Γι’ αυτό είναι απαραίτητα μέτρα υποστήριξης και ανάπτυξης».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ολάντ σημειώνει ότι «οι Γάλλοι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να επενδύσουν και πάλι στην Ελλάδα, καθώς η εμπιστοσύνη επέστρεψε».

Λέει χαρακτηριστικά: «Δεν αμφιβάλλω ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις μας θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν».

Σχετικά με το αν η Ευρώπη έχει ευθύνη για την έξαρση της πολιτικής βίας και την άνοδο ακραίων δυνάμεων, αναφέρει ότι «το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί με το να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης».

Le Figaro: «Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο»

Με τον παραπάνω τίτλο κυκλοφορεί τη Δευτέρα η γαλλική Le Figaro, που κάνει ειδική μνεία στην επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι «βασικός στόχος της επίσκεψης Ολάντ είναι να στείλει μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς».

Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων «η θεραπεία λιτότητας που υποβλήθηκε από την τρόικα ήταν μεν σκληρή, η κατάσταση όμως βελτιώθηκε, επιτρέποντας την αύξηση των εξαγωγών».

Ο συντάκτης της Le Figaro δίνει και ένα αποκαλυπτικό στοιχείο για τις … αγνές προθέσεις του Παρισιού.

Όπως αναφέρει «ο Φ. Ολάντ θα προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας που θα βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο, κάτι που σημαίνει ότι η Γαλλία ποντάρει στην Ελλάδα... μακροπρόθεσμα».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x