Ευρώπη

Πρωτιές και πρόκριση για τους… Έλληνες!

Την πρόκριση στους «8» του Eurocup και την πρώτη θέση στον όμιλό τους εξασφάλισαν οι Μπιλμπάο, των Ζήση-Βασιλειάδη και Ούνιξ Καζάν των Καϊμακόγλου-Βουγιούκα.

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά και την πρώτη θέση στον 10ο και 12ο όμιλο του Last 16 του Eurocup πήραν την Τρίτη Μπιλμπάο και Ούνιξ Καζάν αντίστοιχα, στην έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16». Η Ουλμ επόμενη αντίπαλος για την ισπανική ομάδα, την Βαλένθια θα αντιμετωπίσουν οι Ρώσοι. Στις 6 και 13 Μαρτίου τα προημιτελικά.

Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη επικράτησε στην έδρα του της Ρίγα με 76-65 παρότι βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 14 πόντους. Έτσι, στο νήμα κατάφερε να ισοβαθμήσει με την Βαλένθια της οποίας ωστόσο υπερείχε. Μουμπρού και Λόπεθ οι κορυφαίοι οι οποίοι πέτυχαν από 15 πόντους. Με επτά πόντους ολοκλήρωσε το ματς ο Ζήσης, 3 πέτυχε ο Βασιλειάδης.

Επίσης για τον 10ο όμιλο η Βαλένθια έκανε… περίπατο κόντρα στην Νίμπουρκ, 104-55, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρωτιά στον 10ο όμιλο. 20 πόντους σημείωσε ο Παού Ρίμπας.

Για τον 12ο όμιλο η Ούνιξ με βολές του Έιντσον στην εκπνοή του ματς πήρε τη νίκη στην έδρα της Ουλμ, 79-77 και καπάρωσε την κορυφή. Στην δεύτερη θέση του ομίλου περιορίστηκαν οι Γερμανοί. 12 πόντους πέτυχε ο Βουγιούκας. Εκτός αποστολής ήταν ο Καϊμακόγλου λόγω τραυματισμού. Κορυφαίος ο Έιντσον με 24 πόντους.

Στο άλλο παιχνίδι του 12ου ομίλου η Γαλατασαράι επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα με 85-84, έφτασε στο 3-3 όμως στην ισοβαθμία με την Ουλμ η γερμανική ομάδα είχε το πάνω χέρι.

Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η φάση των «16» της διοργάνωσης με τα παιχνίδια Μπούντουτσνοστ-Μπάνβιτ, Μπουντιβέλνικ-Τριούμφ, Καχασόλ-Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης και Ζιέλονα Γκόρα-Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Την πρόκριση έχουν ήδη εξασφαλίσει η Λοκομοτίβ Κούμπαν και η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης από τον 11ο όμιλο. Δύο εισιτήρια θα διεκδικήσουν ακόμα οι ομάδες του 9 ομίλου, Μπούντουτσνοστ, Μπάνβιτ, Μπουντιβέλνικ και Τριούμφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x