Επικαιρότητα

Δόσεις με... ουρά

Ευνοϊκότερο πλαίσιο σε ό,τι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προανήγγειλε την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Μαυραγάνης αποκάλυψε ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει βελτιώσεις στις σχετικές ρυθμίσεις, δηλ. να αυξήσει κατά πολύ (+60) τον αριθμό των δόσεων προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους και να εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το υφιστάμενο πλαίσιο πιο λειτουργικό» είπε, παρότι εξήγησε ότι «υπάρχουν διάφορα προβλήματα στη διαδικασία της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη».

«Το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά και υπεύθυνα» τόνισε και υπενθύμισε ότι και πριν από ένα χρόνο, το Φεβρουάριο του ’12, ευνοϊκές ρυθμίσεις της τότε κυβέρνησης είχαν απορριφθεί από την Τρόικα.

Σχετικά με τη φορολόγηση ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης επανέλαβε ότι με τον Ενιαίο Φόρο οι πολίτες θα πληρώνουν λιγότερα και θα πληρώνουν περισσότεροι.

Για τη φορολόγηση αγροτεμαχίων υποστήριξε ότι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστη.

Τέλος, αναφορικά με τον ΦΠΑ στην εστίαση, υπογράμμισε ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης να μπορέσει να τον επαναφέρει στην προηγούμενη κατάσταση, δηλ. στο 13%.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x