Stoiximan Super League

Εκτεθειμένη και... χρεωμένη

Αναστάτωση έφερε στην ΑΕΚ η υπόθεση του… γνωστού-άγνωστου δανειοδότη Βασίλη Ξενιάδη. Ακόμη περιμένει να κλείσει το θέμα η διοίκηση της ΠΑΕ, στα όριά τους Λίνεν, παίκτες και υπάλληλοι της ομάδας.

Ότι ο Ανδρέας Δημητρέλος και οι συνεργάτες του έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν ζωντανή την ΑΕΚ με πενιχρά (ή χωρίς καθόλου ενίοτε) μέσα δεν το αμφισβητεί κανείς. Ωστόσο δεν λείπουν αρκετοί λανθασμένοι χειρισμοί που προκαλούν ερωτηματικά, με τελευταίο αυτόν στην υπόθεση του άγνωστου δανειοδότη, ο οποίος αποδείχτηκε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας πως ήταν ο… γνωστός Βασίλης Ξενιάδης. Ένας άνθρωπος που ταλαιπώρησε και πέρυσι την ΠΑΕ με το περίφημο σχέδιο αγοράς των μετοχών, αλλά ο «θησαυρός» αποδείχτηκε άνθρακας.

Η διοίκηση της ΑΕΚ, με το ελαφρυντικό ότι αναζητεί ρευστό από οπουδήποτε αυτό μπορεί να βρεθεί, δεν αντιμετώπισε την υπόθεση με τη δέουσα σοβαρότητα. Άφησε να καλλιεργούνται ελπίδες για εισροή ενός σημαντικού κεφαλαίου (400.000 ευρώ εκ των οποίων τα 3/4 για την ΠΑΕ) και η αποκάλυψη πως ο «χορηγός» ήταν ο Ξενιάδης μόνο δυσαρέσκεια προκάλεσε στις τάξεις της ομάδας.

Οι ποδοσφαιριστές, τα μέλη του τεχνικού τιμ, αλλά και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ, που είχαν λάβει υποσχέσεις πως θα εισπράξουν κάποια από τα οφειλόμενα από το συγκεκριμένο ποσό, απογοητεύτηκαν και δυσαρεστήθηκαν έντονα μετά την επιβεβαίωση από πλευράς Ξενιάδη πως εκείνος κρύβεται πίσω από το άτοκο δάνειο. Και ασφαλώς η ομάδα αναστατώθηκε δίχως λόγο παραμονές ενός κρίσιμου αγώνα, όπως αυτός της Κυριακής απέναντι στον Πλατανιά.

Κι όμως, ακόμη τον περιμένουν

Ο Ανδρέας Δημητρέλος έλεγε και χθες σε όσους επικοινωνούσαν μαζί του πως δεν τον ενδιέφερε ποιος βρισκόταν πίσω από την υπόθεση του δανείου. Μάλιστα στην ΑΕΚ δεν έκλεισαν οριστικά το θέμα χθες και τόνιζαν ότι θα περιμένουν μέχρι και σήμερα το μεσημέρι να δουν αν θα μπουν λεφτά στα ταμεία. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θεωρεί πως η ανάγκη της ομάδας για χρήματα είναι πολύ μεγάλη για να πει «όχι» σε ένα άτοκο δάνειο, ενώ υποστηρίζει πως η «Ένωση» δεν θα ζημιωθεί ούτε θα δεσμευτεί στο παραμικρό, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται από τις διαβεβαιώσεις πως τα χρήματα θα περάσουν (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ξενιάδη) από δύο τράπεζες, τη Hana Bank του Χονγκ Κονγκ και την Commerz Bank της Γερμανίας, πριν (κι αν) καταλήξουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Πάντως η πλευρά Ξενιάδη, που αρχικά είχε δεσμευτεί πως τα χρήματα θα μπουν μέχρι την Πέμπτη, τώρα λέει πως θα μπουν τη Δευτέρα.

Όλα αυτά κι ενώ στην ΠΑΕ περιμένουν ειδοποίηση από τον Δημήτρη Βιντιάδη για τις κινήσεις του να αποκτήσει τον έλεγχο της ομάδας, κάτι που εξαρτάται ουσιαστικά από την οριστικοποίηση του διακανονισμού καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο σε 48 ή περισσότερες δόσεις. Η ανάγκη για χρήματα είναι πολύ μεγάλη και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πέρα από τις οφειλές προς κράτος, παίκτες και λοιπούς πιστωτές, υπάρχει ορατός κίνδυνος να μη σφραγιστούν τα εισιτήρια του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου η διοίκηση προσδοκά από τα έσοδα να μπαλώσει κάποιες ακόμη τρύπες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x