Stoiximan Super League

«Βασίλισσα» ξανά!

Έχει βρει το κουμπί της! Στο τέταρτο φετινό ραντεβού των δύο, η Βέροια... τριπλασίασε τις νίκες της κόντρα στην Ξάνθη, αυτή τη φορά 2-0 και παραμένει ζωντανή για την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα!

Πολύ σκληρή για να πεθάνει! Η Βέροια έκανε σπουδαίο διπλό στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη με 2-0, παρέμεινε «ζωντανή» στο κόλπο της παραμονής και μάλιστα έβαλε από κάτω της –έστω και προσωρινά- τον Άρη.

Τρίτη φετινή νίκη για τους νεοφώτιστους κόντρα στους ακρίτες στα τέσσερα φετινά «ραντεβού» τους, που έχουν βρει… το κουμπί τους, καθώς τους είχαν πετάξει εκτός συνέχειας και στο Κύπελλο.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς και οι δύο ομάδες, λόγω αποβολής του Ορέστες στο 58’ και λόγω αναγκαστικής αποχώρησης του Βάλλα (83'), καθώς ο Ουζουνίδης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του. Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους στο 0-0 με τον Μάνταλο, «χρυσοί» σκόρερ για την «βασίλισσα του βορρά» οι Κόστλι και Ολαϊτάν.

Το ματς


Τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά άνηκαν στην Βέροια, η οποία με τους Ολαϊτάν και Γκιγιέρμο προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης. Και είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 11’. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Κόστλι προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση, πιάνοντας ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Λοντίγκιν.

Τα λεπτά περνούσαν, χωρίς να γίνει κάτι αξιοσημείωτο, με τους ακρίτες απλώς να έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας μια φλύαρη υπεροχή. Αμφότερες οι δύο ομάδες έκαναν λάθη στην τελική τους προσπάθεια, ενώ υπήρχαν κι αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Φάσεις δεν υπήρχαν και από τις δύο πλευρές και «μοιραία» οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πιο «ζεστά» για τους φιλοξενούμενους. Μέχρι το 55’, η Βέροια είχε καλά σουτ με τους Μπαργκάν, Γκιγιέρμο και Ολαϊτάν, κανένα όμως δεν βρήκε στόχο. Οι ακρίτες απάντησαν με τον Μαρίν, του οποίου το σουτ απέκρουσε ο Λόπεζ, έστω και με υπερένταση. Και στη συνέχεια το ματς πήρε «φωτιά». Κι αυτό γιατί στο 57’ ο Ορέστες ανέτρεψε τον Μαρσελίνιο, ο αμυντικός της Βέροιας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, όμως ο Λόπεζ απέκρουσε το πέναλτι του Μάνταλου και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του!

Και αν με την φάση του πέναλτι, το ματς πήρε «φωτιά». Στο 71’… κάηκε ολοσχερώς! Ο Ολαϊτάν έκανε μαγικό τακουνάκι-πάσα για τον Κόστλι, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ –έστω κι από πλάγια θέση- νίκησε τον Λοντίγκιν κι έκανε το 1-0 για την «βασίλισσα του βορρά»! Ο Ουζουνίδης… τα έπαιξε όλα για όλα, έκανε άκρως επιθετική την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης, όμως… έχασαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Βάλλας στο 83’ τραυματίστηκε, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και άφησε την Ξάνθη με δέκα, καθώς είχαν συμπληρωθεί οι τρεις αλλαγές. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ολαϊτάν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με όμορφο πλασέ από την περιοχή της Ξάνθης, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας (80’ Βασιλακάκης), Κομεσίδης, Βάλλας, Μάνταλος, Ντιέ, Μαρίν, Ονουάτσι, Σολτάνι (45’ Μαρσελίνιο), Φλίσκας (70’ Ράνος), Μπέρτος

Στον πάγκο: Μπαξεβανίδης, Ζαρόπουλος, Γκλέισον, Πρίττας

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Μπερτέν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γεωργέας, Ολαϊτάν, Γκιγιέρμο, Κόστλι, Μπαργκάν (62’ Τζημογιάννης)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Καλτσάς, Μοκάκε, Παυλίδης, Ρεάνο, Ιωάννου






Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x