Γενικά

Αντικατέστησε τον… εαυτό του

Πετυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Τζενάρο Γκατούζο στο ρόλο του παίκτη – προπονητή, καθώς η Σιόν νίκησε τη Λοζάνη με 2-0 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελβετίας.

Πριν ένα χρόνο έδινε και την… ψυχή του στη Μίλαν, φωνάζοντας, τρέχοντας και μαρκάροντας σαν να ήταν… σεληνιασμένος. Πριν μερικούς μήνες συνέχισε να κάνει τα ίδια, φορώντας τη φανέλα της Σιόν, αφού οι «ροσονέρι» δεν ήθελαν να τον κρατήσουν. Το βράδυ της Τετάρτης ο Τζενάρο Γκατούζο, μπορεί να μην άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του, έπαιξε για πρώτη φορά, όμως, καλύπτοντας, παράλληλα με το χώρο του κέντρου, και το ρόλο του προπονητή.

Η Σιόν αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λοζάνη και η «πρώτη» του Γκατούζο ως παίκτη – προπονητή, ήταν απόλυτα πετυχημένο. Ο Ιταλός, προχωρώντας σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0 και, παράλληλα, την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελβετίας.

Αυτό που έκανε θετική εντύπωση στους περισσότερους ήταν πως ο Γκατούζο έκανε σωστές αλλαγές, έδινε συνεχώς εντολές και, γενικά, είχε έντονη παρουσία, τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και ως… τεχνικός. Μάλιστα δεν δίστασε να αντικαταστήσει τον… εαυτό του λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, δείχνοντας πως αρχίζει να… μπαίνει για τα καλά στο ρόλο του προπονητή.

Αναμένουμε το επόμενο παιχνίδι της Σιόν, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο με αντίπαλο τη Ζυρίχη και το οποίο θα αποτελέσει σημαντικότερο κριτήριο για τις προπονητικές ικανότητες του Τζενάρο Γκατούζο.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x