Επικαιρότητα

«Όχι» της Ε.Ε. Ανταγωνισμού στη Ryanair για την εξαγορά της Aer Lingus

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δημιουργηθούν συνθήκες μονοπωλείου σε τουλάχιστον 46 δρομολόγια, με αποτέλεσμα πιο ακριβά εισιτήρια.

“Για τους επιβάτες, η εξαγορά της Aer Lingus από τη Ryanair θα οδηγούσε σε υψηλότερα κόμιστρα”, δήλωσε ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος, Joaquin Almunia.

Από την πλευρά της, η Ryanair κατηγορεί την ευρωπαϊκή αρχή για πολιτικά υποκινούμενη απόφαση και προειδοποίησε ότι θα προσβάλει την απόφαση στα δικαστήρια. “Η Ryanair λυπάται για το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει και πάλι αποτύχει να εφαρμόσει τους δικούς της κανόνες ανταγωνισμού με δίκαιο και ψύχραιμο τρόπο. Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ότι αυτή η απαγόρευση είναι προδήλως υποκινούμενη από στενά πολιτικά συμφέροντα και όχι από προβληματισμό για θέματα ανταγωνισμού και πιστεύουμε ότι έχουμε βάσιμους λόγους να ασκήσουμε προσφυγή και να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτικά εμπνευσμένη απαγόρευση. Ως εκ τούτου, η Ryanair έχει δώσει οδηγίες στους νομικούς της συμβούλους να προετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη έφεση εναντίον αυτής της προδήλως άδικης απαγόρευσης”, ανέφερε ο Robin Kiely, από την πλευρά της εταιρείας.

Αυτή η απόφαση έρχεται σε μιά εποχή, που -όσον αφορά τη χώρα μας- η Aegean έχει κινηθεί για την εξαγορά της Olympic και η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα, διότι σε κάθε χώρα υπάρχουν ιδιαιτερότητες και ειδικά στην Ελλάδα, σε μιά χώρα με απίστευτη ύφεση.


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x