Ελλάδα

Αγώνας ζωής για τον Δημήτρη

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των φίλων του Δημήτρη Σπύρου και γέμισε το κλειστό του Σπόρτινγκ, στον αγώνα μπάσκετ φιλανθρωπικού σκοπού ανάμεσα στο Σπόρτινγκ και τους «Φίλους Δημήτρη».

Ο σκοπός ένας. Να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε να μπορέσει ο Δημήτρης Σπύρου να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Ο άτυχος 27χρονος πριν από δέκα μήνες έπεσε από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού του και από τότε βρίσκεται σε κώμα.

Οι Φίλοι του Δημήτρη απηύθυναν κάλεσμα σε κόσμο να γεμίσει το κλειστό του Σπόρτινγκ για τον φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στους ίδιους και την ομάδα του Σπόρτινγκ.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν συγκινητική, καθώς γέμισαν το κλειστό και ο καθένας πρόσφερε όποιο χρηματικό ποσό μπορούσε. Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι με αυτή την κίνηση ο κόσμος έδειξε ότι ακόμη και σε τέτοιες εποχές δύσκολες, λόγω της οικονομικής κρίσης, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για να προσφέρει βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Για την ιστορία η ομάδα των Φίλων του Δημήτρη επικράτησε 88-79 της ομάδας του Σπόρτινγκ, σε έναν αγώνα όπου ευχή όλων είναι στο τέλος νικητής να βγει ο Δημήτρης. Στο ημίχρονο του αγώνα μέσα από κλήρωση δόθηκαν δώρα τα οποία είχαν προσφέρει ομάδες, ώστε να βοηθήσουν και εκείνοι με τον τρόπο τους τον Δημήτρη.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός πρόσφερε μία φανέλα του Κάιλ Χάινς υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε μία φανέλα του Δημήτρη Διαμαντίδη υπογεγραμμένη από όλους τους πάικτες. Ο Αντώνης Νικοπολίδης έδωσε την τελευταία φανέλα που φορούσε σε ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού, αλλά και μία φανέλα και τσάντα των «ερυθρολεύκων». Η ΠΑΕ και η ΚΑΕ ΑΕΚ πρόσφεραν φανέλες υπογεγραμμένες από τους παίκτες. Επιπλέον φανέλες δώρισαν ο Νίκος Παππάς του Πανιωνίου και ο Απόλλων Σμύρνης.

Μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου και φώναξαν το σύνθημα της βραδιάς: «Μητσάρα γερά, γρήγορα κοντά».

Άλκης Κακολύρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x