Τεχνολογία

Η κάμερα του PlayStation 4

Το PlayStation Eye ήταν πάντα ένα ξεχωριστό περιφερειακό για τα συστήματα της Sony και ως εκ τούτου η ιαπωνική εταιρεία επένδυσε πάνω του αρκετά.

Από την πρώτη εμφάνιση και τα δειλά βήματα, μέχρι και τη συνεργασία με το PlayStation Move που -για τα δεδομένα των τεχνικών περιορισμών του περιφερειακού- έκανε θαύματα. Πλέον πάμε στη νέα εποχή του PlayStation και με την έλευση του PlayStation 4, ο Ιάπωνας κατασκευαστής αποφάσισε να πάρει το Eye περισσότερο σοβαρά από ποτέ.

Το PlayStation 4 Eye θα είναι ανασχεδιασμένο, θα περιλαμβάνει δύο κάμερες ανάλυσης 1280x800 pixels και οι φακοί θα λειτουργούν με δυνατότητα εστίασης έως και 30 εκατοστά. Το οπτικό τους πεδίο αγγίζει τις 85 μοίρες, ενώ και η επιλογή για τους δύο φακούς επιτρέπει αρκετές διαφορετικές λειτουργίες. Σε περίπτωση που έχουμε συνδυαστική λειτουργία, το περιφερειακό θα μπορεί να αντιλαμβάνεται το βάθος στο οποίο βρίσκεται κάθε αντικείμενο στο χώρο που καταγράφει, με μία λειτουργία αντίστοιχη με αυτή του Kinect. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται κάθε φακός ξεχωριστά (από ένα Χ application), ο ένας θα μπορεί να ασχολείται με την καταγραφή εικόνας και ο άλλος με τον εντοπισμό κίνησης στο χώρο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του PlayStation Eye, το περιφερειακό θα έρχεται με μία σειρά 4 μικροφώνων που θα μπορούν να μηδενίζουν το «θόρυβο» και ίσως να βοηθούν και στην καταγραφή φωνητικών εντολών. Οι διαστάσεις του περιφερειακού φτάνουν τα 186x27x27 και το βάρος του τα 183 γραμμάρια. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα (και η πιο λογική επιλογή) θα είναι η προσθήκη του περιφερειακού σε κάθε πακέτο αγοράς PlayStation 4, μιας και η φωτιζόμενη μπάρα στα χειριστήρια του νέου συστήματος θα απαιτούν την ύπαρξή του.

Διαβάστε περισσότερα για το PlayStation 4 Eye εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x