Επικαιρότητα

Ανεργία, απολύσεις, ύφεση στο τραπέζι Βενιζέλου - Τρόικας

Σήμερα στις 10 το πρωί η συνάντηση στην Ιπποκράτους

Τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το δημοσιονομικό πρόγραμμα προσαρμογή, πρόκειται να θέσει υπ’ όψιν των υψηλόβαθμων στελεχών της Τρόικας ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί τους σήμερα στις δέκα το πρωί στην Ιπποκράτους.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντήσει τους κκ Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ και θα συζητήσει μαζί τους την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος και τις όποιες διορθώσεις χρειάζονται.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από μέρους του θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της ανεργίας, ιδίως των νέων, το οποίο έχει ξεπεράσει το 50%, βάση επίσημων στοιχείων. Επιπλέον θα απορρίψει το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα και θα στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης να εφαρμοστούν τα προγράμματα Διαθεσιμότητας και Κινητικότητας.

Σε σχέση με τον κατώτατο μισθό ο κ Βενιζέλος θα επαναλάβει την άποψή του ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτή από το κόμμα του, ενώ θα υπογραμμίσει το πρόβλημα της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Τέλος στη συζήτηση θα επιμείνει στο θέμα της ελαστικότερης διευκόλυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Στα παραπάνω θέματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να επιμείνει τόσο κατά τη σημερινή συνάντηση, όσο και σε προσεχή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Όπως ανέφερε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του κόμματος θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει μια εσωτερική συνεννόηση η οποία θα καθιστά σαφές στους δανειστές τις υφεσιακές συνέπειες των νέων μέτρων και την εξάντληση της αντοχής της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x