Γενικά

Βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το νέο Opel Cascada

To εργοστάσιο της Opel στη Gliwice της Πολωνίας, γιορτάζει την παραγωγή του νέου τετραθέσιου cabrio της μάρκας.

Το Cascada ήδη βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης. Μάλιστα, το πρώτο μοντέλο είχε απόχρωση seashell και βενζινοκινητήρα 1.6 lt turbo. Το νέο μοντέλο αυτές τις ημέρες κοσμεί την Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να το οδηγήσω στο Μονακό, στέλνοντας άμεσα τις εντυπώσεις μου.

Η Gliwice είναι μία πόλη πλούσια σε παράδοση, πυλώνας της βιομηχανικής περιοχής της Άνω Σιλεσίας. Η σημασία της για την πολωνική οικονομία είναι τεράστια. Το γεγονός ότι ένα ακόμα μοντέλο Opel θα παράγεται εκεί, επιβεβαιώνει την ποιοτική δουλειά που γίνεται στην περιοχή και στο εργοστάσιο.

Από το 1996 που εγκαινιάστηκε, το εργοστάσιο της Gliwice είναι από τους στυλοβάτες του δικτύου παραγωγής της GM. Το Cascada είναι το έκτο μοντέλο Opel που κατασκευάζεται στην Πολωνία – με προδιαγραφές κορυφαίας ποιότητας και σε προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Κομψότητα και παράδοση

Με το Cascada, η Opel επιστρέφει στην κατηγορία μεσαίων cabrio με νέο, ανανεωμένο πρόσωπο και με τις καλύτερες σύγχρονες τεχνολογίες. Το κομψό μοντέλο συνεχίζει την μακρά παράδοση των διαχρονικών, κλασικών Opel cabrio της δεκαετίας του '50 και του '60. Είναι το πρώτο cabrio που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την Opel. Το Cascada υπόσχεται επιστροφή στις ρίζες της γνήσιας, αμιγούς οδηγικής απόλαυσης.

Το νέο cabrio της Opel είναι ένα κλασικό τετραθέσιο με επίμηκες σχήμα και οροφή soft top υψηλής ποιότητας. Διεκδικώντας μία θέση στην κορυφή της προϊοντικής γκάμας της Opel, το Cascada ξεχωρίζει όχι μόνο με κριτήριο τις διαστάσεις (μήκος: σχεδόν 4,7 μ., πλάτος 1,84 μ. χωρίς καθρέπτες), αλλά και λόγω των προηγμένων τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και εμφάνισης που διαθέτει.

Εξατομίκευση μέσα από μία πλούσια γκάμα προαιρετικών επιλογών

Στο λανσάρισμά του, διατίθενται δέκα εξωτερικές αποχρώσεις, που συνδυάζονται με τρία χρώματα οροφής. Επιπλέον, διατίθενται εννέα διαφορετικά σχέδια ζαντών σε διαστάσεις 17 - 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, το Cascada προσφέρει τέσσερις κομψές εκδόσεις εξοπλισμού και ταπετσαριών, μεταξύ των οποίων δύο δερμάτινες κορυφαίας ποιότητας, που αποτελούν την επιτομή της κομψότητας. Οι αγοραστές του Cascada μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία προαιρετικά συστήματα infotainment και πλοήγησης τα οποία συνδυάζονται με Digital Audio Broadcast (DAB+), ενώ έχουν δυνατότητα ενσωμάτωσης λειτουργιών κινητού τηλεφώνου.

Κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης διασφαλίζουν τα συστήματα υποστήριξης οδηγού, προστασίας και άνεσης όπως το προσαρμοζόμενο σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye με πολλές νέες λειτουργίες και τα προηγμένα εργονομικά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με πιστοποίηση AGR. Προαιρετικά, διατίθενται επιπλέον λειτουργίες άνεσης όπως ρύθμιση και εξαερισμός ηλεκτρικών καθισμάτων, θερμαινόμενο τιμόνι και ηλεκτρικό βοηθητικό καλοριφέρ που ενεργοποιείται με τηλεχειρισμό.

Το Cascada προσφέρει με μία πλούσια γκάμα αποδοτικών κινητήρων. Από πλευράς βενζινοκινητήρων, τον 1.4 Turbo με 120 hp ή 140 hp πλαισιώνει ο νέος 1.6 SIDI Turbo 170 hp με άμεσο ψεκασμό. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, ο 2.0 CDTI ecoFLEX 165 hp διασφαλίζει βέλτιστη απόδοση ισχύος και υψηλή οικονομία. Με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και Start/Stop, καταναλώνει μόλις 5,2 λίτρα/ 100 χλμ. με εκπομπές CO2 138 γρ./χλμ. Όπως ο 1.6 SIDI Turbo, έτσι και ο 2.0 lt Turbo diesel μπορεί να συνδυαστεί με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στη γκάμα σύντομα θα προστεθεί ο αποδοτικός και ισχυρός 2.0 BiTurbo CDTI ecoFLEX με 195 hp, μέγιστη ροπή 400 Nm, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τεχνολογία Start/Stop.

Το Cascada αποτελεί μέρος ενός επιθετικού προϊοντικού προγράμματος πολλών δις ευρώ της Opel σύμφωνα με το οποίο θα λανσαριστούν 23 νέα οχήματα και 13 νέοι κινητήρες από το 2012 μέχρι το 2016.

Το Cascada αναμένεται στην αγορά της Ευρώπης στις αρχές Απριλίου.


Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x