Γενικά

The big fat greek drama

«Χρυσές» αμοιβές, απίστευτες παροχές, ύποπτες αναθέσεις και προσλήψεις, δεξιώσεις μέσα στην χλίδα είναι λίγα από αυτά που αποκαλύπτει το πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής για το «Αθήνα 2004»!

Χιλιάδες σελίδες αλλά ένα πόρισμα και πολύ «καυτό» έφερε στην επιφάνεια η εφημερίδα «Real News». Το συγκεκριμένο πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής για την οργανωτική επιτροπή «Αθήνα 2004» κάνει λόγο πως για οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κόστισαν 63.860.747,29 ευρώ, η σύμβαση των οποίων όχι μόνο είχε αρχίζει να εκτελείται προ της υποβολής της για έλεγχο αλλά ήδη ακόμα και προ της υπογραφής της!

Επίσης, αναφέρεται πως κατά τον έλεγχο των πιστωτικών καρτών που χορηγούνταν σε γενικούς διευθυντές, διευθυντές και μέλη του Δ.Σ. με σκοπό την αντιμετώπιση των επαγγελματικών εξόδων, το ποσό ανήλθε σε 513.326 ευρώ! Μάλιστα, η εταιρεία ανέθεσε στον P.R. την παροχή υπηρεσιών συμβούλου σε θέματα σχεδίασης και εφαρμογής του προγράμματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων έναντι αμοιβής 1.300.000 ευρώ!

Όσο για τους μισθούς καλύτερα να μη το συζητήσουμε. Παράλληλα με αυτούς που ήταν υπέρογκοι, υπήρχαν και «χρυσές» παροχές όπως σε ένα άτομο το οποίο πληρωνόταν 31.000 ευρώ υπήρχαν και έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.

Της… τρελής γινόταν και με τις δεξιώσεις, τα coffee break και τις εκδηλώσεις με cocktail, οι οποίες είχαν ανατεθεί σε εταιρία χωρίς να προκύπτει πως κλήθηκαν κι άλλες εταιρείες!

Το «πάρτι» ωστόσο έχει και συνέχεια, αφού 16 υπάλληλοι που αποσπάστηκαν από το Δημόσιο στην Αθήνα 2004 Α.Ε το 2003, το 75% από αυτούς εισέπραξε αποδοχές ως και 85,95 % αυξημένες σε σχέση με εκείνες της οργανικής τους θέσης, ενώ τρεις εξ αυτών είχαν αυξημένες αποδοχές κατά 154,52%, 459,83% και 465,79% αντίστοιχα σε σχέση με την οργανική τους θέση! Ένα ακόμα σκανδαλώδες ποσό, αφορά στην αμοιβή του δικηγορικού γραφείου με το οποίο συνεργάστηκε η Εταιρεία, αφού έγινε συμφωνία για 180 ευρώ ανά ώρα απασχόλησης, με ανώτατο όριο της 2.300 ώρες. Με την επέκταση μάλιστα της σύμβασης, το δικηγορικό γραφείο έλαβε συνολικά 843.000 ευρώ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x