Βόλεϊ

Πελεκούδας: «Δεν γυρίζω πίσω»

Λίγες ώρες μετά το τελευταίο του παιχνίδι με τη Ραβένα στο πρωτάθλημα της Ιταλίας ο Παναγιώτης Πελεκούδας μίλησε στη Sportday για τα όσα έζησε στην πρώτη του σεζόν αγωνιζόμενος στο εξωτερικό.

Λίγες ώρες μετά το τελευταίο του παιχνίδι με τη Ραβένα στο πρωτάθλημα της Ιταλίας ο Παναγιώτης Πελεκούδας μίλησε στη Sportday για τα όσα έζησε στην πρώτη του σεζόν αγωνιζόμενος σε πρωτάθλημα του εξωτερικού.

«Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ολα ηταν τόσο διαφορετικά, πολύ γρήγορα σε όλα τα επίπεδα. Έχω μείνει έκπληκτος από το πώς είναι η ζωή ενός αθλητή στην Ιταλία. Εκεί σε αντιμετωπίζουν ως επαγγελματία, την ώρα που στην Ελλάδα δεν θεωρείσαι αθλητής.

Ήμουν τυχερός που στην ομάδα ήταν και ο Σάκης (σ.σ.: Ψάρας), γιατί με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ στα καινούργια δεδομένα», είπε αρχικά ο Πελεκούδας.

Όσο για πρόγραμμα που ακολουθούσε: «Το πρωί παρακολουθούσα μαθήματα σε σχολείο προκειμένου να μάθω την ιταλική γλώσσα. Ακολουθούσε προπόνηση και αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα είχαμε υποχρεώσεις με την ομάδα που ήταν καθαρά για διαφημιστικούς λόγους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν ήρθε η κουβέντα στις απολαβές του, ο Πελεκούδας μίλησε για απόλυτη συνέπεια από την πλευρά των Ιταλών.

«Οι αμοιβές στην Ιταλία δεν έχουν καμία σχέση με αυτές στην Ελλάδα. Τα χρήματα που είχα συμφωνήσει με την Ραβένα, αν τα έπαιρνε ένας αθλητής στη χώρα μας θα θεωρούνταν ακριβοπληρωμένος. Κάθε οκτώ του μηνός γινόταν η κατάθεση. Ποτέ δεν χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο μάνατζέρ μου για τέτοια θέματα, γιατί υπήρχε απόλυτη συνέπεια. Θυμάμαι μια φορά προέκυψε ένα πρόβλημα με την τράπεζα, που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν οι πληρωμές μόλις δυο μέρες μετά και μας ζητούσαν συγγνώμη για έναν ολόκληρο μήνα», επεσήμανε ο Πατρινός κεντρικός, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Έχουμε κάνει ήδη κάποιες συζητήσεις αλλά υπάρχει περίπτωση συγχώνευσης μαζί με μια άλλη ομάδα, οπότε τίποτα δεν είναι οριστικό. Οι άνθρωποι της Ραβένα τόνισαν πάντως στον μάνατζέρ μου ότι με θέλουν και τη νέα σεζόν.

Στόχος μου είναι να μείνω για αρκετά χρόνια στην Ιταλία. Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό να γυρίσω στην Ελλάδα, παρά μόνο για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας και για... διακοπές», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x