Ελλάδα

Κι επίσημα... Ανδρίτσος στην Εθνική

Ο Λιβέρης Ανδρίτσος είναι κι επίσημα πλέον ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων, καλύπτοντας το κενό του αείμνηστου Γιώργου Κολοκυθά.

Καθήκοντα υπεύθυνου εθνικών ομάδων είναι και τυπικά ο Λιβέρης Ανδρίτσος μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το ΔΣ της ΕΟΚ. Το μέλος της «χρυσής» ομάδας του 1987 θα καλύψει το μεγάλο κενό του αείμνηστου Γιώργου Κολοκυθά λειτουργώντας ως σύνδεσμος μεταξύ προπονητή / παικτών και ηγεσίας της ομοσπονδίας. Από τις πρώτες του αποστολές θα είναι αυτή στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με την «επίσημη αγαπημένη».

Ο Λιβέρης Ανδρίτσος, 53 ετών σήμερα, έπαιξε μπάσκετ σε Έσπερο και Παναθηναϊκό, ενώ είχε συνολικά 182 εμφανίσεις με την Εθνική Ανδρών με 5,35 πόντους κατά μέσο όρο. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του δούλεψε ως προπονητής στον Έσπερο και τεχνικός διευθυντής στον Πανιώνιο. Τον Ιούνιο του 2007 είχε τραυματιστεί σοβαρά από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε ψητοπωλείο στη Νέα Σμύρνη, στην προσπάθειά του να σώσει μία ηλικιωμένη γυναίκα. Η έκρηξη είχε απολογισμό έναν νεκρό κι έξι τραυματίες, αλλά ο παλαίμαχος άσος βγήκε γρήγορα νικητής από τη μάχη κι επέστρεψε γρήγορα στο χώρο του μπάσκετ.

Ο Αριστείδης Γολέμης θα πάρει τη θέση του Β’ αντιπροέδρου της ΕΟΚ αντί του εκλιπόντος Γιώργου Κολοκυθά, ενώ η αίθουσα του ΔΣ μετονομάζεται σε Αίθουσα «Γιώργου Κολοκυθά» στη μνήμη του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα πριν την έναρξη του ΔΣ κρατήθηκε στη μνήμη του ενός λεπτού σιγή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x