Επικαιρότητα

Εκπληξη ο νέος Πάπας

«Habemus Papam»... Και το όνομα αυτού… καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο

Μετά τον λευκό καπνό που αναδύθηκε στις 20:06 από την καπνοδόχο της Καπέλα Σίστινα κάνοντας τους χιλιάδες πιστούς, οι οποίοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην πλατεία Αγίου Πέτρου, να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς, ήρθε και η κρίσιμη ώρα του ονόματος του νέου Ποντίφικα.

Ο νέος ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας, λοιπόν, είναι… καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και θα ονομαστεί ονομαστεί Φραγκίσκος.

Οι κόκκινες κουρτίνες άνοιξαν στο κεντρικό μπαλκόνι, που ονομάζεται «Loggia of the Blessings» στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ανοίγουν, ο επικεφαλής του Κονκλαβίου ανήγγειλε το «Habemus Papam» και ανακοίνωσε το όνομα που επέλεξε ο νέος Ποντίφικας, με το οποίο θα ηγηθεί της Καθολικής Εκκλησίας.

Οι πανηγυρισμοί του πλήθους δεν έχουν τέλος, τα δάκρυα συγκίνησης κυλούν στα πρόσωπά τους, οι σημαίες ανεμίζουν και όλοι περιμένουν τον νέο Ποντίφικα να εμφανιστεί στο μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου για να τους χαιρετήσει και να τους δώσει την ευλογία του.

Ποιος είναι ο νέος Ποντίφικας

Πρόκειται για τον 77χρονο αρχιεπίσκοπο από το Μπουένος Αιρες Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο.

Είναι Ιησουίτης, οι γονείς του είχαν ιταλική καταγωγή και μετανάστευσαν στην Αργεντινή σε νεαρή ηλικία, όπου παντρεύτηκαν και απέκτησαν πέντε παιδιά.

Ο Μπεργκόλιο σπούδασε Χημικός Τεχνικός, όμως μετά το πτυχίο αφιερώθηκε πλήρως στην μεγάλη του αγάπη: την θρησκεία. Δίδαξε παρόλα αυτά Φιλολογία σε σχολεία, ενώ παράλληλα σπούδαζε Θεολογία και το 1969 έγινε ιερέας.

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος II τον όρισε επίσκοπο στο Μπουένος Αιρες το 1992 και αρχιεπίσκοπο το 1997.

Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην χώρα του, ενώ κάλεσε τους Αργεντίνους να μην «συνηθίσουν στην φτώχεια» και να κατέβουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε κατακρίνει τους ιερείς που αρνούνταν να βαπτίσουν παιδιά από άγαμες μητέρες, χαρακτηρίζοντας τους «υποκριτές που απομακρύνουν τον λαό του Θεού από την σωτηρία».

Τον διακρίνει το θάρρος, η μεγαλοψυχία και η ευαισθησία στον εβραϊκό λαό.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x