Champions League

Πρωτότυπα συγχαρητήρια από Τερίμ

Τους λιγότερους ικανούς ποδοσφαιριστές του ευχαρίστησε για την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ ο προπονητής της Γαλατασαράι, Φατίχ Τερίμ, με μια δήλωση πολύ πρωτότυπη.

Όταν βρέθηκε στην Ιταλία στις αρχές της χιλιετίας, του… κόλλησαν το παρατσούκλι «Αυτοκράτορας». Αν και στη Φιορεντίνα και τη Μίλαν, όπου εργάστηκε, δεν κατάφερε να πετύχει κάτι το αξιοσημείωτο, ο Φατίχ Τερίμ παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στη γειτονική χώρα και ειδικότερα στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως φάνηκε από το γεγονός πως η «Tuttosport» του ζήτησε αποκλειστική συνέντευξη με αφορμή τη μεγάλη πρόκριση της Γαλατασαράι στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη συνέντευξη αυτή φάνηκε πως ο «Αυτοκράτορας» δεν είναι μόνο αυστηρός, εργατικός και μεθοδικός, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, αλλά και πολύ δίκαιος, αφού ο Τερίμ φρόντισε να ευχαριστήσει για την πρόκριση τους παίκτες εκείνους, οι οποίοι δεν ξεχωρίζουν για τις ποδοσφαιρικές τους αρετές. «Η πρόκριση αυτή ανήκει σε όσους δεν χαρακτηρίζονται… παικταράδες. Σε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν τις ίδιες ποδοσφαιρικές ικανότητες και αρετές με κάποιους άλλους, πιο διαφημισμένους συμπαίκτες τους. Σε όσους πάλεψαν σαν λιοντάρια και έτρεξαν σαν τρελοί στα δύο παιχνίδια με τη Σάλκε. Σε αυτούς που φόρεσαν… φίμωτρο στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Συγχαρητήρια σε όλους τους, αυτή η πρόκριση τους ανήκει», είπε χαρακτηριστικά ο Τερίμ.

Ο προπονητής της Γαλατασαράι, όμως, αφιέρωσε την επιτυχία της ομάδας του και σε όλη την Τουρκία. «Όσοι αγαπούν τη Γαλατασαράι πανηγυρίζουν αυτή τη στιγμή. Αλλά θα έπρεπε να πανηγυρίζουν και όλοι οι φίλαθλοι της Τουρκίας, καθώς η επιτυχία αυτή είναι μια εθνική επιτυχία. Σε αυτούς, τους ουδέτερους και αντικειμενικούς φιλάθλους, αφιερώνω την πρόκρισή μας στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε με νόημα ο Φατίχ Τερίμ.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x