Τεχνολογία

Logitech K810, νέο φωτειζόμενο πληκτρολόγιο

Η Logitech πρόσφατα πήρε την απόφαση να αφήσει στην άκρη την ανάπτυξη των gaming αξεσουάρ

Πρόθεση της εταιρείας ειναι να επικεντρωθεί σε περιφερειακά για φορητές συσκευές, παρουσιάζοντας διάφορα ασύρματα πληκτρολόγια όπως το Logitech Wireless Solar Keyboard k760. Σε αυτή την κατηγορία προϊόντων κατατάσσεται και το Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard k810 που έφτασε πρόσφατα στα εργαστήρια του Enternity και παρουσιάζουμε στη συνέχεια. Πρόκειται για ένα ασύρματο και φορητό πληκτρολόγιο που απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα μικρό περιφερειακό χωρίς καλώδια για να το χρησιμοποιήσουν είτε με τον υπολογιστή τους είτε με κάποιο tablet ή smartphone.

Το K810 έρχεται σε μια τυπική συσκευασία που περιέχει την ίδια τη συσκευή, κάποια βασικά εγχειρίδια χρήσης, καθώς και το απαραίτητο καλώδιο mini USB που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση, συνδέοντάς το στη σχετική είσοδο που βρίσκεται στο πίσω δεξί μέρος. H ενεργοποίησή του ολοκληρώνεται χρησιμοποιώντας το διακόπτη που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Παίρνοντας το πληκτρολόγιο στα χέρια, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μικρό και ελαφρύ είναι. Η σχεδίαση των πλήκτρων είναι προφανώς τύπου chicklet, δηλαδή υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ τους, μειώνοντας έτσι τα λάθη κατά την πληκτρολόγηση. Οι διαστάσεις του βρίσκονται στα 29 εκατοστά για το μήκος και τα 13 εκατοστά για το ύψος, με το ύψος του να μη ξεπερνάει το 1,5 εκατοστό στο υψηλότερο σημείο. Σε αυτές τις διαστάσεις περιλαμβάνει ένα πλήρες σετ, χωρίς βέβαια να υπάρχει αριθμητικό πληκτρολόγιο, με τα περισσότερα (από τα πλήκτρα) να έχουν διαστάσεις πλευρών 1,5x1,5 εκατοστό. Μεγαλύτερα των υπολοίπων, πέρα προφανώς από τη Space bar, είναι το Caps Lock στα αριστερά, τα δυο Shift (με το δεξί να είναι μεγαλύτερο από το αριστερό), το Enter και το Backspace, καθώς και τα δυο πλήκτρα Alt.

Η σειρά των Function Keys περιλαμβάνει αρκετά μικρότερων διαστάσεων πλήκτρα, ενώ και η τετράδα των cursor keys είναι επίσης μικρότερη, με τα πάνω και κάτω βελάκια να είναι σχεδόν κολλημένα μεταξύ τους. Στο σύνολο τους τα 12 function πλήκτρα έχουν διπλή ιδιότητα, με τη δεύτερη να ενεργοποιείται κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Fn που βρίσκεται μεταξύ του αριστερού Ctrl και του Window Key. Το μοναδικό μας παράπονο όσον αφορά στην επιλογή αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι για όλες τις παραδοσιακές λειτουργίες των F πλήκτρων απαιτείται η χρήση του Fn, καθώς η Logitech έχει επιλέξει να έχει σαν βασικές επιλογές άλλες.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x