Fight Club - Στα χαρακώματα

Λόγια σταράτα vol. IV: Άδωνις Γεωργιάδης

Είναι το twitter η ελληνική πολιτική κονίστρα του 2013;

Φίλες και φίλοι, σ’ αυτή την τέταρτη εβδομάδα του θεάρεστου έργου μας φιλοξενούμε τον πρώτο έλληνα πολιτικό ο οποίος σεναριογραφεί, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο προσωπικό του ριάλιτι, που προβάλλεται κάθε μέρα στο ίντερνετ.

-Δεν αντιλήφθηκα την εισαγωγή σας. Πόθεν τεκμαίρονται αυτά που γράφετε;
-Καλησπέρα κ. βουλευτά. Την πραγματικότητα περιγράφω. Ίσως να μην την έχετε συνειδητοποιήσει λόγω του βεβαρυμένου προγράμματός σας, ωστόσο αυτή είναι κι έτσι εκτυλίσσεται.
-Καλησπέρα, αλλά το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το κοινοβουλευτικό μου έργο για χάρη μερικών «κλικ» παραπάνω.
-Κάθε άλλο. Η αλήθεια είναι ότι εσείς ψοφάτε για «νταβαντούρι» γενικώς και τα δίνετε όλα για να κρατήσετε την καθημερινή σας επαφή με τη δημοσιότητα, συνήθως μέσω κόντρας και ειρωνείας και σπανιότερα μέσω επιχειρημάτων.
-Ε, εντάξει, ίσως να τουιτάρω λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο, αλλά κατά τα λοιπά...
-«Λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο»; 34.000+ tweets σε λιγότερα από δυόμισι χρόνια μάλλον προχωρημένο στάδιο εθισμού δείχνουν...
-Ναι, αλλά βγάζω ειδήσεις έτσι.
-Μου φαίνεται ότι μπερδεύετε το βόλεμα των ΜΜΕ στο να αναπαράγουν tweets ως «ειδήσεις» με τις πραγματικές ειδήσεις. Ασήμαντες βλακειούλες, ψευτο-νταηλίκια και κατινιές είναι τα περισσότερα.
-Ο κόσμος όμως αυτά γουστάρει.
-Μπα... Σκεφθείτε ότι όλη αυτή η υπερ-προβολή της δραστηριότητας των Ελλήνων στο twitter αφορά περίπου 90.000 ανθρώπους. Τόσοι έχουν λογαριασμό στο εν λόγω social medium. Ούτε καν το 1% του ενεργού πληθυσμού δηλαδή.
-Τι μου λέτε... Από την άλλη, όμως, το 2012 ήμουν πρώτος και σε αριθμό κοινοβουλευτικών ερωτήσεων. Κάνω και τις εκπομπές στο Blue Sky, έχω τις δουλειές μου, την οικογένειά μου κλπ.
-Βεβαίως. Το θέμα είναι πως διαχειρίζεστε αυτά που κάνετε και πως επιλέγετε να τα προβάλλετε. Κι αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι κατά κανόνα επιδιώκετε να «δείχνεστε».
-Πότε έχει συμβεί αυτό;
-Πριν από κανά δίμηνο, για παράδειγμα, οπότε και -λίγο αφότου εμφανιστήκατε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ- στείλατε στον κ. Πλεύρη το εξής tweet: «Νομίζω χωρίς υπερβολή ότι ήταν από τις καλλίτερές μου εμφανίσεις».
-A ναι... Ε, αφού ήταν, τι να κάνω;
-Να παραδεχτείτε το αυταπόδεικτο: Ότι είστε attention whore.
-Με βρίζετε; Θα σας κάνω μήνυση!
-Το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να σας «ευθυγραμμίσω» με μια υπαρκτή πλευρά του χαρακτήρα σας. Πιστέψτε με, η αποδοχή αρνητικών πτυχών του εαυτού μας λειτουργεί λυτρωτικά.
-Τι καλό θα μου κάνει κάτι τέτοιο;
-Δεν είμαι γιατρός για να σας πω με σιγουριά, πάντως ευελπιστώ ότι θα μειώσει την ψευδαίσθηση μεγαλείου που συχνά σας διακατέχει και σε βάθος χρόνου ίσως σας βοηθήσει να θυμηθείτε για ποιο λόγο βρίσκεστε στο Κοινοβούλιο και σε ποια ιστορική περίοδο συμβαίνει αυτό.
-Υπονοείτε ότι δεν αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου και την κρισιμότητα των στιγμών;
-Λέω μόνο ότι χρήσιμο θα ήταν να μην μείνετε στα πολιτικά χρονικά ως γραφική υποσημείωση, την οποία θα συνοδεύει το πλάνο που σας δείχνει να χειροκροτείτε σαν αφιονισμένη γκρούπι σε μια αποστροφή του λόγου του κ. Βορίδη, ψιθυρίζοντας «πωωω, τι είπε!», αλλά ως κάποιος που προσπάθησε να κάνει το καλύτερο για την πατρίδα του από το πόστο που του ανατέθηκε. Η πολιτική δεν είναι showbiz.
-Χμμμ... πάω να απαντήσω στις συκοφαντίες του Βαξεβάνη με οργισμένο tweet γιατί επείγει και μετά σας υπόσχομαι ότι θα το σκεφτώ. «Έρρωσθε», που λέμε και στην «Ελλήνων έγερσις».

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x