Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ζευγάρια ανοιχτά σε προβλέψεις

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις κληρώσεις των προημιτελικών σε Champions και Europa League.

Η κόντρα της Μπάγερν Μονάχου με τη Γιουβέντους είναι αναμφισβήτητα το μεγάλο ματς που ανέδειξε η κληρωτίδα της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι μόνο πλευράς ποιότητας, αλλά λόγω και της ιστορίας που κουβαλάνε.

Ακόμα και της πρόσφατης, με το ματς της τελευταία αγωνιστικής των ομίλων πριν τρία χρόνια, στο οποίο η Μπάγερν επικράτησε 4-1 και ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο για τους «16».

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και στις λεπτομέρειες η Μπάγερν μοιάζει να έχει περισσότερες πιθανότητες για να βρίσκεται στα ημιτελικά, αλλά η Γιουβέντους βλέποντας την αντίδραση της Άρσεναλ μέσα στη Γερμανία, μπορεί να διδαχθεί πολλά για το πως μπορεί να χτυπήσει τα τρωτά σημεία της βαυαρικής μηχανής.

Στην κόντρα με τη Γαλατά, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Οι δύο ομάδες παίζουν ξανά, δώδεκα χρόνια μετά την κόντρα τους στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Τότε οι Τούρκοι μπορεί να είχαν κερδίσει το πρώτο ματς με τους γκαλάκτικος, αλλά στη ρεβάνς είχαν πέσει πάνω στις τρομερές εμφανίσεις των Ραούλ και Φίγκο.

Για να είμαστε ξεκάθαροί. Για να μην βρίσκεται η ομάδα του Μουρίνιο στα ημιτελικά θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα, επειδή όμως στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι.

Η Παρί με την Μπάρτσα είναι ζευγάρι από το παρελθόν. Είχαν συναντηθεί στον ίδιο γύρο το 1995. Τότε είχε προκριθεί η εξαιρετική γαλλική ομάδα που είχε ηγέτη τον Βραζιλιάνο Ραϊ, αλλά εδώ θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια καλή εμφάνιση. Αν υπολογίσουμε και την απουσία του Ιμπραϊμοβιτς στο πρώτο ματς, τότε βλέπουμε ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι για τα δόντια των Γάλλων.

Τέλος το Μάλαγα-Ντόρτνμουντ αφήνει ένα παράθυρο για να είναι στα ημιτελικά μία από τις εκπλήξεις της διοργάνωσης.

Από τον Περασμένο Αύγουστο έχω επισημάνει ότι δεν θα ξαφνιαστώ αν η Ντόρτμουντ φτάσει μέχρι και το Γουέμπλεϊ. Και ειδικά με τις εμφανίσεις που έκανε στην εξέλιξη της διοργάνωσης κόντρα σε Ρεάλ, Μάντεστερ Σίτι και Σαχτάρ δεν βλέπω το λόγο να αλλάξω γνώμη.

Αν μάλιστα πάει και στους «4» κόντρα σε οποιονδήποτε από τους άλλους τρεις δεν θα έχει τίποτα να χάσει. Και αυτό λειτούργει πάντα ευεργετικά για κάθε ομάδα.

Περνούν οι δύο, μπορεί και η Νιουκάστλ


Η πιθανότητα να δούμε έναν αγγλικό τελικό στο Γιουρόπα Λιγκ παραμένει αυξημένη αφού και οι τρεις εκπρόσωποι της Πρέμιερ Λιγκ κληρώθηκαν με ομάδες που είναι στα μέτρα τους.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι αφού καρδιοχτύπησε με την Στεάουα, τελικά προκρίθηκε και τώρα θα βρει μπροστά της μία ακόμη ομάδα από το ανατολικό μπλοκ, τη Ρούμπιν Καζάν. Η ρεβάνς στη Ρωσία σίγουρα θα είναι μία δοκιμασία, αλλά ποιοτικά οι Άγγλοι είναι πολύ καλύτεροι και δεν πιστεύω πως θα υπάρχει πρόβλημα για το θέμα πρόκρισης. Η Τότεναμ που παραλίγο να πάθει το κάζο της δεκαετίας στο Μιλάνο, αφού χρειάστηκε ένα γκολ στην παράταση για να περάσει την Ιντερ, τώρα θα κοντραριστεί με τη Βασιλεία. Οι Ελβετοί που πριν 15 μήνες απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο και ο Αντρέ Βίλας Μπόας ξέρει πως θα χρειαστεί η ομάδα του –που είναι εντελώς διαφορετική όταν δεν αγωνίζεται ο Μπειλ- να πάρει ένα καλό σκορ στο πρώτο ματς για να μην πάθει ζημιά στη ρεβάνς.

Η Νιούκαστλ έχει την πιο δύσκολη κλήρωση αφού θα βρει στο δρόμο της την Μπενφίκα, αλλά είναι και αυτή που έχοντας λιγότερες σκοτούρες στο πρωτάθλημα αφού δεν κυνηγάει κάτι, μπορεί να αφοσιωθεί στην Ευρώπη. Η ικανότητα του Σισέ στο σκοράρισμα αλλά και η καλή μεσαία της γραμμή που ανασταλτικά κράτησε εξαιρετικά και στα δύο ματς με την Ανζί, είναι τα υπέρ των «καρακαξών», ωστόσο μείον είναι η απειρία σε αυτό το επίπεδο!

Tο τέταρτο ζευγάρι είναι και πολύ αμφίρροπο με τη Φένερμπαχτσέ να παίζει με τη Λάτσιο που είναι σε καλή κατάσταση. Όποιος περάσει εδώ έχει τις δυνατότητες να είναι και στον τελικό και θα αποτελεί τον πιο δύσκολο αντίπαλο για τις αγγλικές ομάδες. Πάντως η πρόκριση και των τριών εκπροσώπων της Πρέμιερ Λιγκ ήταν ένα βάλσαμο σε μία πολύ κακή χρονιά στην οποία για πρώτη φορά από το ναυάγιο της Μπλάκμπερν Ρόβερς το 1996 δεν υπάρχει αγγλική ομάδα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x