Επικαιρότητα

Αναστασιάδης: Διαλέξαμε τη λιγότερο επώδυνη λύση για την Κύπρο

Για εκβιαστικές επιλογές που τέθηκαν στην κυπριακή κυβέρνηση έκανε λόγο ο Ν. Αναστασιάδης στο δραματικό διάγγελμα που απηύθυνε το βράδυ της Κυριακής στον κυπριακό λαό.

Η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζει τις πιο τραγικές στιγμές από την εισβολή του 1974, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο δραματικό διάγγελμα που απηύθυνε το βράδυ της Κυριακής στον κυπριακό λαό.

Ο Κύπριος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι, ουσιαστικά, βρέθηκε προ εκβιαστικού διλήμματος κατά τη διάρκεια του Eurogroup των Βρυξελλών και κάλεσε την κυπριακή Βουλή να ψηφίσει, τη Δευτέρα, το νομοσχέδιο που επικυρώνει τη συμφωνία διάσωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για δύο «εκβιαστικές επιλογές» που τέθηκαν στην κυπριακή κυβέρνηση και τόνισε πως ο ίδιος επέλεξε εκείνη που θεώρησε πως θα έχει τις λιγότερο οδυνηρές επιπτώσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κύπρου, η πρώτη επιλογή θα οδηγούσε σε άτακτη χρεοκοπία, κατάρρευση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος και, εν τέλει, έξοδο από το ευρώ.

Η δεύτερη επιλογή της δύσκολης, αλλά ελεγχόμενης κατάστασης, είπε, θα οδηγήσει στη σταθεροποίηση της κυπριακής οικονομίας και στην ανάκαμψη.

Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x