Επικαιρότητα

Σήμερα η δίκη του «Sea Diamond»

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα. Έχουν κληθεί να καταθέσουν περισσότεροι από 60 μάρτυρες.

Αρχίζει την Τρίτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», τον Απρίλιο του 2007, στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός στην Σαντορίνη. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους δύο Γάλλοι υπήκοοι, σε σύνολο 1.500 επιβατών.

Στ εδώλιο θα καθίσουν 13 άτομα-μέλη του πληρώματος του «Sea Diamond» και στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρίας, “Elona MARITIME”, η οποία υποστηρίζει ότι η πρόσκρουση και η βύθιση του κρουαζιερόπλοιου προκλήθηκε λόγω λανθασμένης χαρτογράφησης της περιοχής.

Ειδικότερα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο ύφαλος στον οποίο χτύπησε το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν 131 μέτρα από την ακτή και όχι 58, όπως εμφανιζόταν στον χάρτη.

Η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού σε έγγραφό της που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αποδέχεται (!) τη λανθασμένη χαρτογράφηση στον Αθηνιό Σαντορίνης, επιβεβαιώνοντας το βασικό ισχυρισμό της υπεράσπισης.

Στις 5 Απριλίου του 2007, το «Sea Diamond» στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τον όρμο των Φηρών, προσκρούει σε ύφαλο στον Αθηνιό της Σαντορίνης. 1.498 επιβάτες αποβιβάζονται με ασφάλεια στη στεριά, ωστόσο δύο Γάλλοι, πατέρας και κόρη, αγνοούνται.

Η σύντροφος του άτυχου Γάλλου κατάφερε τότε να φτάσει κολυμπώντας μέσα στους πλημμυρισμένους διαδρόμους του πλοίου, βγήκε στην επιφάνεια και άρχισε, σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων επιβατών, να αναζητεί τους ανθρώπους της, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν βρέθηκαν ποτέ.

Δείτε στιγμιότυπα του ναυαγίου του «Sea Diamond» στο παρακάτω video



Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x