Oλλανδία

Κίτρινη=δέκα λεπτά έξω!

Δυνατό τάκλιν; Τράβηγμα φανέλας; Διαμαρτυρία με ελαφρά γαλλικά στον διαιτητή; Όλα αυτά δεν θα σημαίνουν… μόνο κίτρινη κάρτα του χρόνου στα ερασιτεχνικά ματς της Ολλανδίας.

Μέχρι σήμερα λέγαμε πως ένα παιχνίδι «έγινε πόλο» όταν μπορούσε να μπει στη νικήτρια στήλη του… ΠΡΟΠΟ-γκολ!

Από τη νέα σεζόν ωστόσο τα ερασιτεχνικά παιχνίδια στην Ολλανδία θα θυμίζουν γι’ άλλον λόγο το συμπαθές άθλημα του υγρού στίβου: Την… προσωρινή αποβολή!

Στην προσπάθεια λοιπόν να καταπολεμηθούν φαινόμενα όπως ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου ενός βοηθού διαιτητή τον περασμένο Δεκέμβρη, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε η κίτρινη κάρτα στα ματς ερασιτεχνικού επιπέδου να τιμωρείται με δεκάλεπτη αποβολή!

Σύμφωνα με τον ίδιο κανονισμό, δε, για να επιστρέψει ο παίκτης στο γήπεδο θα πρέπει -στο διάστημα που έμεινε έξω- να έχει δείξει πρώτα ότι… βελτίωσε τη συμπεριφορά του.

Κι ενώ αναμένεται να φανεί αν και πώς θα εφαρμοστεί ο κανονισμός του «παίκτη παραπάνω», ο επικεφαλής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ολλανδικής ομοσπονδίας, Άντον Μπίνενμαρς, δεν απέκλεισε κι άλλα μέτρα μιας και «το συγκεκριμένο γεγονός (σ.σ. ο θάνατος του βοηθού διαιτητή) έκανε σαφές στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στην κοινωνία γενικότερα ότι πρέπει να κάνουμε κάτι, διότι η βία δεν ανήκει στους αγωνιστικούς χώρους».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x