Stoiximan Super League

Παπαδόπουλος: «Θέλουν δε θέλουν, θα κερδίσουμε»

Όχι απλά αισιόδοξος, αλλά σίγουρος πως ο Άρης θα νικήσει τον Πανθρακικό και θα σωθεί εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Βέβαιος πως ο Άρης θα κερδίσει τον Πανθρακικό κι έχοντας βγει από την επικίνδυνη ζώνη δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά σε αυτή εμφανίστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

«Αυτό που θέλω να σας πω είναι όταν ήρθα στην ομάδα πριν από 13 μέρες είχαμε διαφορά τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Μέσα σε δύο αγωνιστικές και παρά την ήττα στα Γιάννενα μειώσαμε την διαφορά μας στον έναν βαθμό. Δεν θα αφήσουμε με τίποτα και εγώ και οι ποδοσφαιριστές και η διοίκηση και ο κόσμος να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται να ανεβούμε δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμενα», τόνισε ο προπονητής των «κιτρίνων».

«Όσο κρίσιμο ήταν το προηγούμενο παιχνίδι με τα Γιάννενα είναι και αυτό με τον Πανθρακικό. Απλά σε αυτό έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε από πάνω από τον αντίπαλό μας. Είχαμε την ευκαιρία στα Γιάννενα να πάρουμε τη νίκη αλλά σταθήκαμε άτυχοι με τα δοκάρια. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Αν δεν κερδίζαμε την Λιβαδειά δεν θα υπήρχε αύριο. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με τον Πανθρακικό. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε γιατί αν δεν το κάνουμε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, δε, διατράνωσε την πίστη του με εμφατικό τρόπο. «Αυτό που είπα στους παίκτες μου το λέω και σε εσάς. Κερδίζουμε τον Πανθρακικό και σωθήκαμε. Θέλουνε δεν θέλουνε θα τους κερδίσουμε. Σε αυτό το ματς που έρχεται πρέπει να δώσουμε εμείς κουράγιο στον κόσμο. Εγώ αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι αν κερδίσουμε, σωθήκαμε. Το τι θα κάνουν μετά δεν θα μας ενδιαφέρει. Θα βάλουμε κάτω κι άλλες ομάδες. Θέλουν δεν θέλουν θα τους πνίξουμε… Όταν είσαι τέσσερις βαθμούς πίσω, όλοι οι άλλοι κυνηγάνε εσένα. Τώρα θα τους δείξουμε ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με άλλους… Αν κερδίσουμε τον Πανθρακικό θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, γιατί θα είμαστε εμείς από πάνω».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για κακοδαιμονία και αδικίες από τη διαιτησία που είχε να αντιμετωπίσει ο Άρης. «Αν ψάξουμε να βρούμε τους βαθμούς που έχουμε χάσει από τις διαιτησίες και τις ατυχίες θα δούμε πως θα βρισκόμασταν πολύ πιο ψηλά. Δεν μπορεί να επικαλούνται άλλοι την διαιτησία και την ατυχία. Και με Λιβαδειά και με Γιάννενα μπήκαμε πολύ δυνατά. Άλλοτε όμως η τύχη σε κάνει τα κέφια άλλοτε όχι. Στα Γιάννενα ήμασταν άτυχοι. Η ομάδα πάντως έδειξε καλύτερη ψυχολογία στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Αν έμπαινε το πρώτο δοκάρι στα Γιάννενα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Από την άλλη μπορεί αν παίρναμε έναν βαθμό να μας κοίμιζε. Τώρα είμαστε πιο προσηλωμένοι στον στόχο μας», δήλωσε.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν φάνηκε να συμφωνεί με όσους εστιάζουν στα αμυντικά προβλήματα τη μεγαλύτερη αδυναμία του Άρη. «Ο Άρης δεν πληρώνει την κακή του αμυντική λειτουργία. Πληρώνει ατομικά λάθη. Δεν μου αρέσει να ρίχνω τις ευθύνες. Το τι έγινε το καλοκαίρι έχει περάσει. Έχουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές, με αυτούς θα πορευτούμε. Πολλοί λένε ότι το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το αμυντικό. Όταν είσαι τέσσερις βαθμούς πίσω πρέπει να κάνεις την αντεπίθεση σου. Παίζουμε πιεστικό ποδόσφαιρο. Αμυνόμαστε ψηλά για να κλέψουμε πιο γρήγορα την μπάλα και να βγούμε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση. Το ξαναλέω, στα Γιάννενα ακόμη και στο τρίτο δοκάρι αν έμπαινε η μπάλα μέσα να είστε σίγουροι ότι θα είχαμε πιθανότητες να το γυρίσουμε το παιχνίδι».

Για την παρουσία του κόσμου στο προσεχές παιχνίδι είπε: «Παρακαλώ τον κόσμο να αφήσει πίσω του ο,τι έχει προηγηθεί και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις στο ματς που έρχεται ώστε να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί. Ο καλύτερος παίκτης του Άρη ήταν και είναι ο κόσμος του. Εκεί έχουμε και την μεγαλύτερη διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες που κινδυνεύουν».

Ο νέος προπονητής του Άρη θέλησε να αποφορτίσει τους παίκτες του από την πίεση αναλαμβάνοντας την ευθύνη: «Οι παίκτες έχουν αλλάξει πέντε προπονητές, υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια και για μας αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι οι καλύτεροι. Κάντε σε μένα κριτική, οι παίκτες πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και να πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται. Καταλαβαίνω και τον κόσμο και σας, αλλά καταλάβετε πως παίζουμε έναν αγώνα που πρέπει να τον κερδίσουμε. Ξέρω ότι ο αντίπαλος παίζει για δύο αποτελέσματα, μας δίνεται η ευκαιρία το -4 να το κάνουμε +2 σε τρία παιχνίδια και να κρατάμε στα χέρια μας την τύχη μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Νταβίντ Αγκάνθο. «Έχει κάνει την διαφορά μέχρι τώρα και έχει μεγάλη ποιότητα. Τραβάει πολλά στον αγωνιστικό χώρο. Βρισίματα φτυσίματα. Παθιάζετε πάρα πολύ ακόμη και στις προπονήσεις. Μου αρέσει πάρα πολύ η συμπεριφορά του και μέσα στα αποδυτήρια. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις και μαζί μου και με όλους τους ποδοσφαιριστές. Έχει καταλάβει ότι τον χρειαζόμαστε. Πολλές φορές τον βάζω στο τοίχος και μου λέει κόουτς καλύτερα να μην κάθομαι στο τοίχος για να μην κάνω κατά λάθος χέρι και πάρω την δέκατη κάρτα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x