Stoiximan Super League

Συνελήφθη ο Δημητρέλος

Για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο λογοδοτεί στην αστυνομία ο Ανδρέας Δημητρέλος που θα απολογηθεί την Παρασκευή. Για οφειλές ύψους 170 εκατ. κάνει λόγο η αστυνομία. Ένταλμα και για άλλους.

Σε νομικές περιπέτειες έμπλεξε ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσιάστηκε αυτοβούλως το μεσημέρι της Πέμπτης στις αρμόδιες αρχές για οφειλές του συλλόγου προς το Δημόσιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως πήγε μόνος του στην αστυνομία, όταν ενημερώθηκε πως υπήρχε εντολή σύλληψής του.

Ο πρόεδρος της «Ένωσης» δεν… δημιούργησε τα χρέη, ωστόσο έχοντας τη συγκεκριμένη θέση και το δικαίωμα υπογραφής έχει επωμιστεί και αυτόν τον κίνδυνο. Μάλιστα είχε εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του εδώ και καιρό πως αυτή η εξέλιξη ήταν κάτι που μάλλον περίμενε και ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογο κίνδυνο με τον Ανδρέα Δημητρέλο αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΠΑΕ από το 2004 και μετά, κατηγορία στην οποία ανήκουν οι Ντέμης Νικολαΐδης, Γιώργος Κιντής, Νίκος Θανόπουλος και Σταύρος Αδαμίδης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει πως «συνελήφθη, σήμερα (21-3-2013) το πρωί, 54χρονος ημεδαπός, ως διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 170.865.122,00 ευρώ».

Το ύψος του ποσού φτάνει σε αυτά τα επίπεδα προφανώς επειδή υπολογίζεται το πρωτογενές χρέος της ΠΑΕ, πριν το άρθρο 44, τη στιγμή που η διοίκηση της ΑΕΚ αδυνατεί να καταβάλει τις δόσεις που προβλέπονται για την εξόφλησή του. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο εκκρεμεί η καταβολή δόσης ύψους 1,25 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x