Stoiximan Super League

«Παραλίγο στον Παναθηναϊκό ο Χάτζι…»

Δημόσια έγγραφα στη Ρουμανία που ήρθαν στην επιφάνεια επιβεβαιώνουν πως ο Παναθηναϊκός είχε βρεθεί μία ανάσα από τον Γκεόργκε Χάτζι το καλοκαίρι του 1988.

Η ιστορία του Γκεόργκε Χάτζι με τον Παναθηναϊκό είναι γνωστή. Οι «πράσινοι» είχαν ουσιαστικά συμφωνήσει για την απόκτηση του Ρουμάνου μεγάλου μέσου το καλοκαίρι του 1988, ενώ ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε δώσει τα χέρια για τη μεγάλη μεταγραφή, που όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η ρουμανική ιστοσελίδα Prosport έφερε σήμερα στην επιφάνεια στοιχεία από δημόσια έγγραφα (μιας και λόγω του καθεστώτος Τσαουσέσκου τότε κάθε μεταγραφή περνούσε από κυβερνητική… έγκριση προτού ολοκληρωθεί), που επιβεβαιώνουν πως ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν διατεθειμένος να προσφέρει 2,5-8 εκατ. δολάρια.

Μάλιστα αναφέρεται πως εφόσον γινόταν η μεταγραφή, θα ήταν η τρίτη ακριβότερη της ιστορίας μέχρι τότε μετά από αυτή του Ντιέγκο Μαραντόνα από την Μπαρτσελόνα στη Νάπολι το 1984 (10 εκατ. δολάρια) και του Ρουντ Γκούλιτ από την Αϊντχόφεν στη Μίλαν το 1987 (12 εκατ. δολάρια).

Το ίδιο δημοσίευμα, επικαλούμενο τα ίδια έγγραφα, επιβεβαιώνει επίσης πως είχε γίνει προσπάθεια ελληνοποίησης του Χάτζι και της μητέρας του, που έπεσε στο κενό.

Τελικά η μεγάλη μεταγραφή δεν έγινε ποτέ, καθώς το καθεστώς δεν επέτρεψε την αποχώρηση του Χάτζι από τη Ρουμανία και το 1990 ο αποκαλούμενος και «Μαραντόνα των Καρπαθίων» υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 4,3 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x