Επικαιρότητα

Μπίκας: «Εγώ δεν ασχολήθηκα με τη λίστα Λαγκάρντ»

Διαψεύδει πλήρως την κατάθεση Διώτη ο Κων. Μπίκας, λέγοντας ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ και ποτέ δεν ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου για την υπόθεση.

Διαψεύδει πλήρως την κατάθεση Διώτη, αλλά και την ηλεκτρονική αλληλογραφία Διώτη-Παπακωνσταντίνου, ο κ. Κωνσταντίνος Μπίκας, λέγοντας ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ και ποτέ δεν ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και κατά το παρελθόν, ότι δηλαδή δεν είχε καμία υπηρεσιακή εμπλοκή τόσο για να φτάσει το υλικό στην Ελλάδα, όσο και στην επεξεργασία του.

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Διώτης κατέθεσε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που κρατούσε με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, από την οποία προκύπτει ότι ο κ. Μπίκας ενημέρωνε συνεχώς το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση. Οι δύο καταθέσεις οδηγούν τα μέλη της Επιτροπής στο συμπέρασμα ότι κάποιος από τους δύο λέει ψέματα. Είναι, δε, ενδεικτικό ότι ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε τη σύλληψη του κ. Μπίκα, εξηγώντας ότι «λέει ψέματα. Πρόκειται για την απόλυτη συγκάλυψη υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται και ο πρώην πρωθυπουργός, Τζέφρι Παπανδρέου».

Η εξέταση του κ. Μπίκα από τα μέλη της Προανακριτικής είναι σε εξέλιξη, ενώ πιθανότητα θα συνεχιστεί και αύριο. Πέραν αυτού, ο κ. Διώτης θα επανέλθει στην Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ορισμένα μέλη της δεν αποκλείουν να υπάρξει και κατά αντιπαράστασιν εξέταση των δύο μαρτύρων.

Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x