Επικαιρότητα

Περιμένοντας την τρόικα

Στα «κόκκινα» δουλεύουν, πλέον, στην κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο όλα τα ανοιχτά μέτωπα, καθώς τα επόμενα 24ωρα επιστρέφουν οι τροϊκανοί και ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις.

Τρίωρη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο είχε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τη συμμετοχή και του κεντρικού τραπεζίτη, Γιώργου Προβόπουλου, εν όψει άφιξης της τρόικας.

Οι σφυγμοί, λοιπόν, ανεβαίνουν στην κυβέρνηση καθώς την ερχόμενη εβδομάδα επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
«Δεν υπάρχει καμία μαύρη τρύπα στα έσοδα», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας μετά την σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνουν ότι η πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, οι συγχωνεύσεις κρατικών οργανισμών και γενικά όλες οι εκκρεμότητες θα προχωρήσουν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
Υπό συζήτηση βρίσκεται το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, η τύχη του οποίου θα κριθεί στις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Κυριακής, 31 Μαρτίου, συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας, τις προωθούμενες απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και την ανεργία.

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του κ. Στουρνάρα στο Eurogroup της 12ης Απριλίου, προκειμένου να εξαιρεθούν από το «κούρεμα» οι λογαριασμοί όψεως ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα την Κύπρο, ζήτησε την Παρασκευή η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών.

Επικαλείται μάλιστα την απόφαση της Λευκωσίας να εξαιρέσει από το κούρεμα κρατικές υπηρεσίες, δήμους και πανεπιστήμια.

Τέλος, λιγότερες και με περιορισμένη ρευστότητα θα είναι την Δευτέρα, 1η Απριλίου, οι συναλλαγές του κοινού με τις ελληνικές τράπεζες.

Ο λόγος είναι ότι το πανευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων θα είναι κλειστό, λόγω των αργιών του Πάσχα των Καθολικών.


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x