Euroleague

Συνταγή για… ντέρμπι «αιωνίων»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι πιθανό να συναντηθούν στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Δείτε τα σενάρια που τους φέρνουν αντιμέτωπους.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο εμφυλίου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Αυτό θα συμβεί αν ο ένας τερματίσει δεύτερος και ο άλλος τρίτος στον όμιλό του ή σε ένα πιο ακραίο σενάρια αν οι «πράσινοι» πάρουν την πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός την τέταρτη. Περίπτωση να είναι οι «ερυθρόλευκοι» πρώτοι δεν υπάρχει, οπότε δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το «τριφύλλι» εφόσον αυτό τερματίσει τέταρτο.

Εφόσον υπάρξει ραντεβού «αιωνίων» στα προημιτελικά, τότε οι δύο ομάδες θα τα... πουν από έξι ως δέκα φορές μέσα σε διάστημα δύο μηνών!

Αναλυτικά, οι τρόποι που μπορούν να συναντηθούν στα προημιτελικά οι «αιώνιοι»:

1) να τερματίσει ο Παναθηναϊκός πρώτος στον όμιλό του αν: α) κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 23+ πόντους και ταυτόχρονα η Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει την Εφές και β) κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 26+ πόντους και ταυτόχρονα νικήσει η Εφές τη Ρεάλ στη Μαδρίτη…

… και να αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό που θα είναι τέταρτος αν: α) χάσει από τη Χίμκι με 11 πόντους και ταυτόχρονα νικήσουν η Κάχα Λαμποράλ τη Σιένα και η Μπαρτσελόνα τη Μακάμπι, β) χάσει με 1-12 πόντους από τη Χίμκι και ταυτόχρονα νικήσει η Κάχα Λαμποράλ τη Σιένα και η Μακάμπι την Μπαρτσελόνα, γ) χάσει με 1-21 πόντους και ταυτόχρονα νικήσει η Σιένα την Κάχα Λαμποράλ και η Μπαρτσελόνα τη Μακάμπι και δ) αν χάσει από τη Χίμκι με 4 πόντους και ταυτόχρονα νικήσουν η Σιένα την Κάχα Λαμποράλ και η Μακάμπι την Μπαρτσελόνα.

2) να τερματίσει ο Παναθηναϊκός δεύτερος στον όμιλό του αν: α) κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 19-22 πόντους και ταυτόχρονα η Ρεάλ νικήσει την Εφές και β) κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 4-25 πόντους, και ταυτόχρονα η Εφές νικήσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη…

… και να αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό που θα είναι τρίτος αν: α) νικήσει τη Χίμκι και ταυτόχρονα η Μακάμπι επικρατήσει της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Κάχα Λαμποράλ-Σιένα, β) να χάσει από τη Χίμκι με 1-10 πόντους και ταυτόχρονα να νικήσουν η Κάχα Λαμποράλ και η Μπαρτσελόνα, γ) να χάσει από τη Χίμκι με 1-3 πόντους και ταυτόχρονα να νικήσουν Σιένα και Μακάμπι.

3) να τερματίσει ο Ολυμπιακός δεύτερος στον όμιλό του αν νικήσει τη Χίμκι και ταυτόχρονα νικήσει η Μπαρτσελόνα τη Μακάμπι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Κάχα Λαμποράλ-Σιένα…

… και να αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό που θα είναι τρίτος αν: α) νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-18 πόντους και ταυτόχρονα η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατήσει της Εφές και β) νικήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-3 πόντους και ταυτόχρονα η Εφές νικήσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x