Stoiximan Super League

Μετράει τις δυνάμεις του

Στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και η έξοδος στο Champions League. Σήμερα του δίνεται η ευκαιρία κόντρα στον Ολυμπιακό να «τεστάρει» τις δυνάμεις του.

Crast test εν όψει του Κυπέλλου Ελλάδας και της διαδικασίας των πλέι οφ της Σουπερ Λίγκας αποτελεί για τον ΠΑΟΚ το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να πάρουν το πρώτο «μεγάλο» αποτέλεσμα μακριά από την Τούμπα, κάτι που δεν κατάφεραν στα προηγούμενα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Επίσης, αποτελεί πρόκληση κόντρα στους Πειραιώτες αν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας, όπως αυτό που «δουλεύεται» από την αρχή της σεζόν.

Ένα ακόμη σημείο που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο είναι το αν μπορούν να αμυνθούν το ίδιο καλά σε στημένες φάσεις κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι πετυχαίνουν αρκετά γκολ με τον συγκεκριμένο τρόπο. Τέλος, αν η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει υπό πίεση, ένα «όπλο» στο οποιο βασίζεται η ομάδα του Μίτσελ από την ημέρα που ο Ισπανός κάθισε στον πάγκο.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι για εκείνους μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό υπό το βλέμμα του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα βρίσκεται σε σουίτα του γηπέδου.

Όσον αφορά τα πλάνα του Γιώργου Δώνη, υπάρχουν δύο σενάρια μέσα στο μυαλό του.

Το πρώτο θέλει να χρησιμοποιεί ως αμυντικό χαφ τον Λόρενς, έναν μεσοεπιθετικό με λιγότερες ανασταλτικές ικανότητες. Αν αυτό συμβεί, τότε ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί σε από το κέντρο και μπροστά με τους Λόρενς, Ολίσε, Καμαρά, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη.

Το δεύτερο θέλει τον Φωτάκη να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση, η οποία ταιριάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά του. Σε αυτό το σενάριο, εκείνος που θα μείνει εκτός ενδεκάδας είναι ο Ολίσε, με τον Λόρενς να παίζει ως δεξί χαφ.

Όσον αφορά την άμυνα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτάνζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Αποστολόπουλο, Κατσουράνη, Σίλντενφελντ και Λίνο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Ιντζίδης, Κίτσιου, Έτο, Βούκιτς και Ρομπέρ. Εκτός έμειναν οι Λάζαρ, Σταφυλίδης, Πέλκας, Κουμάλο, Κατσικάς και Κωνσταντινίδης, οι οποίοι θα προπονηθούν σήμερα μόνοι τους.

Προϊστορία

Ο ΠΑΟΚ είναι η ελληνική ομάδα που έχει πάρει τις περισσότερες νίκες στην έδρα του Ολυμπιακού τα τελευταία 10 χρόνια. Εχει επικρατήσει δε, τρεις φορές και μέσα στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι που δεν έχει πετύχει άλλη ομάδα. Θυμίζουμε τα τελευταία «διπλά» του ΠΑΟΚ που έσπασαν μία μεγάλη εις βάρος του παράδοση.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε ημιτελικό Κυπέλλου το 2003 με 1-2. Στη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-2 και τον Ιανουάριο του 2004. Στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Οκτώβριο του 2005 1-2, τον Ιανουάριο του 2010 0-1 και τον Μάιο του 2010 με 0-1.
Ημερομηνία Αγώνες Αποτελέσματα (Σκόρερ)

02/10/11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (34' Φουστέρ, 42' Τζιμπούρ - 24' Μπαλάφας)
21/11/10 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 (37', 72' Μιραλάς, 87' Ρόμενταλ)
24/01/10 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (20΄ Εντίνιο)
16/11/08 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (44' Πατσατζόγλου, 85' Ντιόγο)
04/11/07 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (52' Τοροσίδης, 65' Κοβάσεβιτς - 42' Κωνσταντινίδης)

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x