Τένις

«Βασιλιάς» στο Μαϊάμι!

Του… ανήκει! Ο Άντι Μάρεϊ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Masters του Μαϊάμι, επικρατώντας στον τελικό του Νταβίντ Φερέρ με 2-1 σετ και παράλληλα εκτόπισε τον Φέντερερ από το νούμερο δύο της κατάταξης.

Αν και βρέθηκε πίσω στα σετ, ο Άντι Μάρεϊ έκανε την μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε το τρόπαιο στο Masters του Μαϊάμι με 2-1 σετ (2-6, 6-4, 7-6), μετά από 2 ώρες και 45 λεπτά! Ο Σκωτσέζος τενίστας έφτασε στο τρόπαιο στην συγκεκριμένη διοργάνωση για δεύτερη φορά στην καριέρα του, όμως το σημερινό έχει ιδιαίτερη σημασία.

Κι αυτό γιατί με την σημερινή του νίκη εκτόπισε τον Ρότζερ Φέντερερ από την δεύτερη θέση, η οποία πλέον του ανήκει! Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια μάλιστα.

Ο Ισπανός φιναλίστ μπήκε καλύτερα στο κορτ και αιφνιδίασε τον αντίπαλό του, κάνοντας σχετικά εύκολα το 1-0 στα σετ. Ο Βρετανός αντέδρασε και ισοφάρισε εξίσου εύκολα σε 1-1, με τον τίτλο να κρίνεται πλέον στο καθοριστικό τρίτο σετ.

Εκεί όπου και οι δύο τους δεν μπορούσαν να κρατήσουν το σέρβις τους, με διαδοχικά μπρέικ και τον Μάρεϊ να σερβίρει πρώτος για το σετ. Όμως δεν κατάφερε να τελειώσει ματς, ενώ μάλιστα χρειάστηκε να σώσει ένα match point για να παραμείνει «ζωντανός». Εν τέλει, στο tie break, ο Φερέρ «λύγισε» και το νούμερο δύο –πλέον- της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε το τρόπαιο!

Επιμέλεια: Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x