Δελτία Τύπου

30ο Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών

34 από τους πλέον διακεκριμένους ξένους και ελληνικούς εκδοτικούς οίκους αποτελούν φέτος το 30ο Διεθνές Συνέδριο Εκδοτών στην Αθήνα.

Τα σεμινάρια και η έκθεση βιβλίου θα διαρκέσουν δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, 6 & 7 Απριλίου 2013 από 10.00 – 18.00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στο κέντρο της Αθήνας.

Με πίστη στην δια βίου εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν τους καθηγητές στο έργο τους, θα πραγματοποιηθούν 24 σεμινάρια, εργαστήρια και διδακτικές παρουσιάσεις από γνωστούς ομιλητές και επιμορφωτές καθηγητών. Διακεκριμένοι εκδότες, συγγραφείς και εκπαιδευτές καθηγητών θα δώσουν το στίγμα των ημερών μας.

Ο Κώστας Γρίβας θα παρουσιάσει μεθόδους διδασκαλίας της γραμματικής, η Dr. Ελένη Λιβανίου τρόπους για την διδασκαλία νέων μαθητών, ο Χαράλαμπος Περσίδης την χρήση εικονικού καθηγητή και οι Βίκη Γιούγκλη, Σύλβια Καρ και Νικ Μιχελιουδάκης τον δρόμο της επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης. Επίσημοι προσκεκλημένοι η Lilika Couri και η Dr. Anne Margaret Smith.

Ειδικεύονται στην επιμόρφωση καθηγητών ξένων γλωσσών και στην ανάλυση μαθησιακών δυσκολιών όπως της δυσλεξίας.

Για πρώτη φορά δημιουργούμε ένα βήμα για τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ώστε να ανταλλάξουν ιδέες για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το «the αriston project». Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι το νέο νομικό πλαίσιο στην άτυπη εκπαίδευση, marketing στον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, οικονομική διαχείριση, βιωσιμότητα και ανθρώπινοι πόροι. Η συζήτηση θα γίνει την Κυριακή, 7 Απριλίου στις 10.30.

Κατά την διάρκεια της εκτενούς έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τα πιο σύγχρονα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά βιβλία και μέσα διδασκαλίας.

Ακόμη θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν όχι μόνο εκδότες και συγγραφείς αλλά και αντιπροσώπους από εταιρείες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, κέντρων επιμόρφωσης καθηγητών καθώς και από εξεταστικά κέντρα. Για άλλη μια φορά η IPE συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους συλλόγους καθηγητών Ιταλικής (inital) και Ισπανικής (ASPE) γλώσσας για την προώθηση της διδασκαλίας περισσότερων ξένων γλωσσών.

Η είσοδος στην IPE, το μεγαλύτερο γεγονός στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ελλάδα, είναι ελεύθερη για καθηγητές ξένων γλωσσών από φροντιστήρια, ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και από τα Τ.Ε.Ι. και τα πανεπιστήμια.

Λεπτομερές πρόγραμμα βρίσκεται στο www.ip-exhibitions.eu ή διατίθεται δωρεάν στο γραφείο δεξιώσεων του ξενοδοχείου Divani Caravel, Λεωφόρος Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x