Stoiximan Super League

Την έσ-ΠΑΣ-ε στα δυο

My name is PAS! Η υποδειγματική ομάδα των Ιωαννίνων πάτησε στο «πτώμα» της ΑΕΚ (και στις τραγικές επιλογές του Έβαλντ Λίνεν) και μ' ένα άνετο 2-0 άρχισε να προβάρει τα… αγγλικά της για την Ευρώπη!

Ανίκανη ούτε καν ν’ απειλήσει -όχι να εμποδίσει- τα ευρωπαϊκά όνειρα του ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχθηκε η ΑΕΚ!

Η φοβισμένη και ανακατεμένη από τον προπονητή της, «Ένωση», έγινε παιχνίδι στα χέρια του εξαιρετικού ΠΑΣ Γιάννινα και με το 2-0 έμπλεξε για τα καλά.

Τα γκολ των Κοροβέση (35’) και Γεωργίου (39’) έδωσαν μια άνετη νίκη στους Ηπειρώτες, που εφόσον την επαναλάβουν την επόμενη βδομάδα με την Κέρκυρα, θα μπουν και μαθηματικά στα πλέι-οφ!

Κάτι παραπάνω από «τελικός» για την ΑΕΚ το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όπου θα πάει χωρίς τους Κωνσταντόπουλο (που τραυματίστηκε) και Βλάχο (που συμπλήρωσε κάρτες) και όπου δεν της φτάνει πλέον μια απλή νίκη για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Πώς έπαιξε


Ενδεκάδα με εκπλήξεις (βάσει των όσων δοκίμαζε στις προπονήσεις) ήταν αυτή που παρέταξε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Ανάκογλου και δεν επανέφερε τελικά σ’ αυτό τον Βλάχο. Αντίθετα, διατήρησε τον Ρίκκα και έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Καραλή. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, το 4-5-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Τσούπρος, Κουτρουμπής και Τσουκαλάς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μητρόπουλος, Ρίκκα και Φέτσης, στα άκρα οι Γκερέιρο (αριστερά) και Καραλής (δεξιά) και προωθημένος ξεκίνησε ο Πετρόπουλος.

Το ματς


Όποιος δεν έχει δει το ματς και θέλει μια περιγραφική εικόνα του, μπορεί να δει ένα ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα πριν από χρόνια. Και απλά ν’ αλλάξει τις φανέλες των ομάδων. Τόσο ολοκληρωτική (όσο ήταν κάποτε της «Ένωσης» στη Φιλαδέλφεια) ήταν η υπεροχή των Ηπειρωτών. Και τόσο φανερή -όσο και αποτυχημένη- ήταν η προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» (ή μάλλον του προπονητή τους) να κλέψουν με αντι-ποδόσφαιρο τον πόντο.

Εκμεταλλευόμενοι απόλυτα λοιπόν την επιλογή του Λίνεν να βάλει αριστερά τον Γκερέιρο -και βάζοντας στη μέση τον άμοιρο Τσουμάγκα- οι παίκτες του Χριστόπουλου έκαναν όργια. Ε, δεν δικαιώθηκαν μια (με συρτό σουτ του Ίλιτς). Δεν δικαιώθηκαν δυο (με αδύναμες κεφαλιές των αμαρκάριστων Ντε Βινσέντι-Τζημόπουλου). Ανταμείφθηκαν… αναδρομικά όμως για την κυριαρχία τους: Με τον Κοροβέση να εξαργυρώνει ερασιτεχνική αδυναμία της άμυνας και τον Γεωργίου να εξαργυρώνει υποδειγματική δική του ασίστ στη συνέχεια.

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του (αν άντεχε κι εκείνος να τη βλέπει) ο Λίνεν αποφάσισε αλλαγές. Φωτογράφισε λοιπόν τον Τσουμάγκα ως κύριο υπαίτιο της αμυντικής τρικυμίας (βάζοντας στη θέση του τον Βλάχο) κι έκρινε καταλληλότερο για να βελτιώσει την επιθετική ανυπαρξία τον Φουρτάδο. Μάταια. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν μεν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Εξακολουθούσαν όμως ν’ αντιμετωπίζουν σαν… ναρκοπέδιο την αντίπαλη περιοχή.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ παρέμενε άνετος. Και δεν είχε λόγο να μην είναι. Κρατούσε σφραγισμένη την άμυνά του. Κυκλοφορούσε ιδανικά την μπάλα. Και περίμενε την ευκαιρία που θα του ‘δινε το δικαίωμα να δώσει διαστάσεις στο σκορ. Μπορεί λοιπόν όταν ήρθε (σε εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι) το δοκάρι να τους αρνήθηκε. Αυτό όμως λίγο ενόχλησε τους παίκτες του Χριστόπουλου. Όπως λίγο τους ενόχλησε ως το τέλος κι η ΑΕΚ πριν χάσει -εκτός από το ματς- τους Κωνσταντόπουλο (που τραυματίστηκε) και Βλάχο (που συμπλήρωσε κάρτες).

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστοβασίλης): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (90’+2’ Γιάκος), Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80’ Βίλα), Ίλιτς (89’ Ίλιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Νικλητσιώτης, Μπέριος

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (75’ λ.τ. Αραμπατζής), Τσουμάγκας (46’ Βλάχος), Τσούπρος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (46’ Φουρτάδο), Ρίκκα, Γκερέιρο, Καραλής, Πετρόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιάγκο, Σταματής, Αναστασόπουλος, Ανάκογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x