Stoiximan Super League

Όλα ή… τίποτα

Στις 13:30 η ακρόαση του Παναθηναϊκού ενώπιον της UEFA με στόχο την αδειοδότηση και τη συμμετοχή στο Europa League. Αισιοδοξία στην ΠΑΕ μεν, αλλά κίνδυνος ακόμη και για περιορισμό στις μεταγραφές.

Στη Νιόν είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των φίλων του Παναθηναϊκού καθώς εκεί στις 13:30 θα παραστεί ενώπιον της ειδικής επιτροπής αδειοδότησης ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πείσει το αρμόδιο όργανο πως ο σύλλογος βρίσκεται σε τροχιά εξυγίανσης, προκειμένου να αδειοδοτηθεί και-εφόσον ο ΠΑΣ Γιάννινα μείνει εκτός Europa League-να πάρει τη θέση του στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, που είναι από χθες στην Ελβετία, θα αναφερθεί στις κινήσεις που έχουν γίνει για τη μείωση του μπάτζετ (αποχωρήσεις μεγάλων συμβολαίων, φθηνές μεταγραφές), την αγορά προπονητικού κέντρου, την επιστροφή στη Λεωφόρο, τα προσδοκώμενα έσοδα από διαρκείας και μέλη στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», αλλά και στη χορηγία 6 εκατ. ευρώ του ΣΚΑΪ. Ελπίζει πως αυτά τα στοιχεία θα πείσουν την UEFA ότι η ΠΑΕ είναι βιώσιμη και θα αδειοδοτηθεί.

Στις τάξεις της ομάδας υπάρχει αισιοδοξία για δικαίωση, αλλά και ανησυχία μήπως σε περίπτωση μη αδειοδότησης πέραν της απώλειας και της τελευταίας πιθανότητας συμμετοχής στην Ευρώπη χαθεί και το δικαίωμα μεταγραφικής ενίσχυσης. Από την ΕΠΟ θα αποσαφηνιστεί αν το «τριφύλλι» θα μπορεί να ενισχυθεί κανονικά ή θα υποχρεωθεί να αποκτήσει μόνο τρεις παίκτες άνω των 24 ετών ή ξένους. Σε περίπτωση μη αδειοδότησης υπάρχει το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS, αν και οι πιθανότητες δικαίωσης είναι λιγοστές και το κόστος μεγάλο. Το πιθανότερο είναι να υπάρξει απλά σύγκρουση με την ελληνική ομοσπονδία, στην οποία οι «πράσινοι» επιρρίπτουν ευθύνες για την αρνητική εισήγηση.

Γλιτώνει 900.000 ευρώ

Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ συμφώνησε να εισπράξει 300.000 ευρώ για να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Από το deal με τον Γάλλο αμυντικό η ΠΑΕ εξοικονομεί περίπου 900.000 ευρώ, που θα έπρεπε να του δώσει για την επόμενη σεζόν. Σύντομα ο Νίκος Νταμπίζας θα προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή και με τους Βιτόλο, Τοτσέ, Βελάσκες, Πίντο, Φορναρόλι, Σο και Κουίνσι, που επίσης έχουν μεγάλα συμβόλαια.

Ξεκαθαρίζουν τα μεταγραφικά

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες για τα μεταγραφικά στον Παναθηναϊκό. Φαίνεται πως οι «πράσινοι» αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και με την αδειοδότηση, υπό τον κίνδυνο να υπάρξει περιορισμός μεταγραφών, προτού προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους μετά τον Εμίρ Μπαϊράμι. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαρίσει του Γιώργου Κουτρουμπή (κάτι περιμένει από Ιταλία), ενώ αναμένονται εξελίξεις με τον Βαγγέλη Μόρα (υπάρχει οικονομική διαφορά), τον Γιώργο Καραγκούνη (έχει πρόταση από Αυστραλία και ενδιαφέρον από Αγγλία) και τους Μπεργκ και Φάλκενμπουργκ (εμπόδιο οι απαιτήσεις του Αμβούργου και της Άλκμααρ αντίστοιχα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x