Fight Club - Στα χαρακώματα

Λόγια σταράτα, vol.XVII: Ανώνυμος ρακετίαρ

Απαγόρευσαν τις ξυλορακέτες στη Μάνη; Δεν θα περάσει ο φασισμός!

Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης να απαγορευθούν οι ξυλορακέτες στη γνωστή παραλία της «Καλόγριας» κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο -μεταξύ άλλων και λόγω του ότι «πρόσφατα τουρίστρια υπέστη κάταγμα στη γνάθο από μπαλάκι»- ίσως αποδειχτεί η σπίθα που θα ανάψει την επόμενη μεγάλη κοινωνική φωτιά.

Παίζεις με τα «μπάνια του λαού»; Δεν παίζεις, τα ιερά και τα όσια δεν τ’ αγγίζουμε ποτέ και οι τοπικοί άρχοντες όφειλαν να το γνωρίζουν αυτό. Μαζί μας έχουμε ένα επιφανές μέλος της μεγάλης οικογένειας των ελλήνων ξυλο-ρακετίαρς, το οποίο για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, για να συζητήσουμε το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε.

-Καλησπέρα φίλε ρακετίαρ...
-Δεν είμαστε φίλοι. Μόνοι φίλοι μου είναι η ρακέτα μου, το μπαλάκι μου, οι συμπαίκτες μου, η ξανθή άμμος και ο πανδαμάτωρ ελληνικός ήλιος.
-Διακρίνω μεγάλο εκνευρισμό στον τόνο της φωνής σας. Φαντάζομαι ότι η απόφαση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις σας, σωστά;
-Κεραυνός από καρφιά θα πέσει στο δικό τους το κεφάλι αν επιμείνουν, να το γράψεις αυτό! Κόβουν βίαια την βασική καλοκαιρινή άθληση των Ελληνοπαίδων. Μιλάμε καθαρά για χτύπημα κατά του Ελληνισμού!
-Πιστεύετε ότι πρόκειται για σχέδιο του ντόπιου καπιταλισμού ή ενδέχεται να εμπλέκονται σε αυτό και εξωθεσμικά κέντρα της αλλοδαπής;
-Δεν ξέρω τι μου λες, εγώ ξέρω ότι τόσα χρόνια δεν ενοχλούμε κανέναν. Το κέφι μας κάνουμε μόνο. Γιατί θέλουν να μας το στερήσουν κι αυτό; Τι θα μας μείνει;
-Ακούγεται όντως σπαρακτικό. Πάντως το αν ενοχλείτε ή όχι είναι πολύ σχετικό. Γιατί, ας πούμε, κάποιοι από εσάς στήνονται για να παίξουν ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα κι όχι σε κάποιο σημείο της παραλίας λιγότερο «ποζεράδικο»;
-Δεν τους αναγνωρίζουμε αυτούς τους κονιόρδους. Αυτοί είναι συνήθως ζευγάρι με κάτι γκόμενες που ούτε τη ρακέτα δεν μπορούν να σηκώσουν καλά-καλά και μου θέλουν και παιχνίδι. Που άμα κάνω εγώ κίνηση ότι τάχα μου θα καρφώσω, θα μου γυρίσει πλάτη και θα βγάλει τσιρίδα! Α πάγαινε παραπέρα χρυσό μου, που μου θέλεις να παίξεις και ρακέτες! Ρε, αυτοί λέμε παίζουν εκεί γιατί θέλουν να βρέχονται τα πατουσάκια τους, μην τυχόν και καούνε. Βρε ουστ!
-Χαίρομαι που το ακούω. Στην απευκταία περίπτωση που το μέτρο όντως επιβληθεί, τι σκοπεύετε να κάνετε;
-Έχουμε ήδη αποφασίσει στο σωματείο ότι θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας στο κτήριο του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης και θα χύσουμε συμβολικά στην πόρτα του όλα τα λίτρα λαδιού που σκοπεύαμε να απλώσουμε στα καλοσμιλεμένα κορμιά μας στην παραλία, κατά τη διάρκεια των φετινών παιχνιδιών. Το κρίμα στο λαιμό τους!
-Θα θέλατε, μέσω της στήλης, να απευθύνετε ένα αγωνιστικό μήνυμα προς τους «συμπολεμιστές» σας;
-Αμέ! Σύντροφοι ρακετίαρς, ακούστε: Η κυβέρνηση αυτή μας πήρε τα πάντα, μέχρι και την αξιοπρέπειά μας, δεν θα πάρει όμως ποτέ τη ρακέτα από τα ροζιασμένα χέρια μας! Απομονώστε από τις τάξεις μας τους κάγκουρες και τους κλαρινογαμπρούς των παραλιών που μας χαλάνε το κίνημα κι ετοιμαστείτε για ανένδοτο εναντίον όλων. Ναι στο ντράιβ, όχι στην ξαπλώστρα! Ναι στο ρεβέρ, όχι στην ομπρέλα! Ναι στο μπαλάκι, όχι στο δήθεν μπανάκι! Αυτό το συγκεκριμένο χώμα είναι δικό μας και δικό μας!

Γιάννης Τσαούσης

www.fightclub.gr

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x