Stoiximan Super League

Είναι σε καλά… χέρια, Ερνέστο!

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει πως και στη μετά-Βαλβέρδε εποχή προοδεύει! Στο ματς με την Μπιλμπάο, η ομάδα του Μίτσελ ήταν καλύτερη, δημιούργησε πολλές φάσεις και το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ (0-0)!

Αδικημένος θα πρέπει να νιώθει ο Ολυμπιακός μετά το 0-0 κόντρα στην Μπιλμπάο, στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Οι παίκτες του Μίτσελ έπαιξαν καλά, δημιούργησαν αρκετές φάσεις και στο μόνο που υστέρησαν ήταν να… πικράνουν τον παλιόφιλό τους, Ερνέστο Βαλβέρδε, με κάποιο γκολ… Αλλά, από την άλλη έδειξαν πως έχουν σημειώσει πολλά βήματα προόδου απ' όταν ο «Τσινγκούρι» άφησε τον Πειραιά!

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας έκανε ο νεοαποκτηθείς Αλμπέρτο Μποτία. Λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης η ΠΑΕ Ολυμπιακός τίμησε τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την προσφορά του στο σύλλογο.

Το ερχόμενο Σάββατο (16/8), οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη Φενερμπαχτσέ, στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας τους.

Το ματς


Με διάθεση να επιτεθεί από τα πρώτα λεπτά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπιλμπάο. Ωστόσο, μόνο εύκολο δεν ήταν αυτό για τους παίκτες του Μίτσελ, καθώς οι Βάσκοι δεν άφηναν πολλούς χώρους, λόγω της καλής πίεσης και των τρεξιμάτων τους. Περίπου στο 15’ και για τα επόμενα πέντε λεπτά, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την κατοχή, αλλά και μία καλή ευκαιρία μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο. Όμως, στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν τον έλεγχο και άρχισαν να είναι πιο απειλητικοί.

Ο «εγκέφαλος» των γηπεδούχων, Τσόρι, τα πήγαινε πολύ καλά στον οργανωτικό τομέα, ενώ και οι Μαζουακού-Ντοσεβί «ζάλιζαν» αρκετά τα μπακ των Ισπανών. Το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα, Αβραάμ-Αμπιντάλ είχε εξαιρετική συνεργασία, κάνοντας τον Ρομπέρτο «θεατή», αλλά αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό ήταν η καλή τελική προσπάθεια, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει στο 0-0.

inner

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος η Μπιλμπάο ήταν αυτή που είχε την κατοχή και πίεζε αρκετά τον Ολυμπιακό, στο ξεκίνημα, δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Μέγερι. Αυτό οφειλόταν και σε ένα βαθμό στις αλλαγές που έκανε ο Μίτσελ. Όμως, το ίδιο έπραξε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν εκ νέου την κατοχή με το μέρος τους και να δημιουργούν καλές στιγμές στην εστία του Ιραϊθόθ, αλλά να μην καταφέρνουν να ανοίξουν το σκορ. Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, οι Βάσκοι απείλησαν ελάχιστα τον Μέγερι και αυτό το έκαναν κυρίως λόγω της απροσεξίας της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Στον αντίποδα, οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ιραϊθόθ, με το 0-0 να είναι το τελικό σκορ.



Οι συνθέσεις:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο (46' Μέγερι), Σαλίνο (46' Ελαμπντελαουΐ), Παπαδόπουλος (46' Μποτία), Αμπιντάλ (69' Αυλωνίτης), Μαζουακού (67' Βούρος), Μανιάτης (69' Μπουχαλάκης), Σάμαρης (59' Εντινγκά) Ντοσεβί (58' Γκαζαριάν), Φουστέρ (59' Σαβιόλα), Ντομίνγκες (46' Κασάμι), Διαμαντάκος (58' Κολοβός).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Μπαλενθιάγα (46' Ακέτσε), Λαπόρτ (46' Σαν Χοσέ), Γουρπέγι (79' Ετσεΐτα), Ουνάι (46' Μπενιάτ), Ρίκο, Ιτουράσπε (63' Μοράν), Αντούριθ (46' Γκιγιέρμο), Μουνιαΐν (46' Σουσαέτα), Ιμπάι (63' Βιγκουέρα).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x