Μουντομπάσκετ 2014

Γαλλική επανάσταση!

Η Γαλλία έκλεισε το… σπίτι της Ισπανίας και νικώντας τους οικοδεσπότες με 65-52 τους άφησε εκτός τετράδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μεγάλο παιχνίδι από τους «τρικολόρ», συνεχίστηκε η κατάρα των Ιβήρων.

Ποιο φαβορί; Η Γαλλία για δεύτερη συνεχή χρονιά κέρασε φαρμάκι την Ισπανία. Πέρσι ήταν στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, φέτος στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ! Οι «τρικολόρ» με απίθανη εμφάνιση και καρδιά χιλίων λεόντων επικράτησαν των οικοδεσποτών με 65-52 στη Μαδρίτη και έκλεισαν ραντεβού στα ημιτελικά με τη Σερβία, το βράδυ της Παρασκευής. Σε κάθε περίπτωση, προκρίνονται στην τετράδα του θεσμού για πρώτη φορά μετά το 1954!

Μεγάλο παιχνίδι από Ερτέλ, Ντιαό και Γκομπέρ, πάλευε μόνος ο Πάου Γκασόλ για την Ισπανία, που είδε την κατάρα των χαμένων τίτλων στις διοργανώσεις που φιλοξενεί να συνεχίζεται.

Το ματς

Με τον Μπορίς Ντιαό οδηγό κι εκμεταλλευόμενη τη νευρικότητα των Ισπανών, η Γαλλία ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα φτάνοντας στο 8-0 κι εν συνεχεία στο 11-2. Ο Ναβάρο ανέλαβε να «ξεκολλήσει» την ομάδα του στην επίθεση και οι οικοδεσπότες κατάφεραν να προσπεράσουν (11-12), ωστόσο ήταν εμφανές πως το ρυθμό στο ματς έδιναν οι πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό πιστοποιήθηκε και στη δεύτερη περίοδο, όπου πάντα με αφετηρία την εξαιρετική τους άμυνα ανέκτησαν την πρωτοπορία και κι έκλεισαν το ημίχρονο στο 35-28, την ώρα που οι αγχωμένοι Ισπανοί είχαν 1/11 τρίποντα.

Αυξάνοντας την πίεση στην άμυνά της και χαλώντας τις επιθέσεις των αντιπάλων τους, οι γηπεδούχοι ήταν τα αφεντικά της τρίτης περιόδου. Ο Πάου Γκασόλ και ο Ναβάρο έσυραν το χορό στην επίθεση και η Ισπανία μετά και το αντιαθλητικό φάουλ στον Πιετρούς πήρε το προβάδισμα (42-43). Οι «τρικολόρ» αποδείχτηκαν ξανά λεοντόκαρδοι και με σημαντικούς πόντους του Φουρνιέ, αλλά και τρίποντο του Ντιαό έφτασαν στο 51-45. Ο Ερτέλ σε δημιουργία κι εκτέλεση και ο Γκομπέρ στην άμυνα ηγούνταν της Γαλλίας που 1:50 πριν το τέλος διατηρούταν στο +5 (57-52). Το τρίποντο του γκαρντ της Λαμποράλ Κούτσα στα 65’’ για το φινάλε έκρινε τα πάντα γράφοντας το 60-52.

Δεκάλεπτα: 15-15, 35-28, 42-43, 65-52.

Γαλλία (Κολέ): Ερτέλ 13, Μπατούμ 9, Ντιό 4, Λοβέρν 4 (10 ριμπ.), Τζάκσον, Φουρνιέ 4, Πιετρούς 2, Γκομπέρ 5 (13 ριμπ.), Ντιαό 15, Ζελαμπάλ 9.

Ισπανία (Ορένγκα): Π. Γκασόλ 17 (8 ριμπ.), Ρούντι 6, Ροντρίγκεθ, Ναβάρο 10, Καλντερόν 5, Ρούμπιο 4, Γιούλ 5, Μ. Γκασόλ 3, Ιμπάκα 2.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Λάτισεβς (Λετονία), Έιλεν (Αυστραλία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x