Επικαιρότητα

8,2 Ρίχτερ στην ρωσική Άπω Ανατολή

Αισθητός σε απόσταση 7.000 χιλιομέτρων, από τη Μόσχα μέχρι το Τόκιο, έγινε το πρωί της Παρασκευής, ένας τρομακτικός σεισμός 8,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο την ρωσική Άπω Ανατολή.

Σεισμός – γίγας μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε σχεδόν το μισό βόρειο Ημισφαίριο της Γης, το πρωί της Παρασκευής.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στις ακτές της χερσονήσου της Καμτσάτκα, στην ρωσική Άπω Ανατολή. Σαν από θαύμα δεν προκλήθηκαν θύματα ή καταστροφές, παρότι ο σεισμός έγινε αισθητός από τη Μόσχα μέχρι το Τόκιο.

Ήταν ευτύχημα ότι το επίκεντρο ήταν στην θάλασσα του Οκότσκ, σε βάθος 620 χιλιομέτρων, ενώ η κοντινότερη πόλη, το Πετροπαβλόφσκ, απέχει 390 χλμ.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών εξέδωσε αρχικά προειδοποίηση για τσουνάμι, συμβουλεύοντας τους κατοίκους των επικίνδυνων περιοχών να αναζητήσουν ύψωμα.

Ωστόσο, η προειδοποίηση ανακλήθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χερσόνησο Καμτσάτκα είναι η έδρα μεγάλης βάσης πυρηνικών υποβρυχίων, και στο νησί Σαχαλίνη, βρίσκεται το μεγαλύτερο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Οι κάτοικοι της βόρειας Ιαπωνίας αισθάνθηκαν το σεισμό, αλλά δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για τσουνάμι από την Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x