Betmasters

A' Iταλίας: Νίκη στο ντέρμπι και... +7!

Το μεγάλο ντέρμπι Νάπολι - Γιουβέντους ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της Serie A.

Mε δύο αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Serie A στην Ιταλία. Όπως είναι λογικά ξεχωρίζει η μεγάλη ντερμπάρα Νάπολι - Γιουβέντους, με τους «παρτενοπέι» να ψάχνουν τη νίκη που θα τους φέρει στο +7 από την αντίπαλό τους και θα τους δώσει αυτόματα μεγάλο προβάδισμα για τον φετινό τίτλο. Το πρόγραμμα ανοίγει νωρίς το ματς Ρόμα - ΣΠΑΛ.

Ανάλυση

Νάπολι - Γιουβέντους

Aπό άλλη μία νίκη προέρχεται η Νάπολι, αυτήν τη φορά μέσα στην έδρα της Ουντινέζε με 0-1. Μπορεί οι «παρτενοπέι» να μην βρέθηκαν σε καλή μέρα, όμως ακόμα κι έτσι κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο, το οποίο τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά δύο βαθμών από την Ίντερ και τεσσάρων από τη σημερινή μεγάλη της αντίπαλο. Αυτό που χρειάστηκε ήταν ένα γκολ στο 33', όταν μετά από πέναλτι που εκτέλεσε ο Ζορζίνιο, ο τερματοφύλακας των αντιπάλων απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-1. Απολύτως ευχαριστημένος έμεινε ο κόουτς Σάρι από το αποτέλεσμα και γνωρίζει ότι με νίκη επί της πρωταθλήτριας σήμερα, η ομάδα του αποκτά μεγάλο προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος. Εκτός παραμένουν ο επιθετικός Μίλικ και ο μπακ Γκουλάμ. Καγεχόν, Μέρτενς και Ινσίνιε θα αποτελέσουν την γραμμή κρούσης των γηπεδούχων. Η Γιουβέντους, από τη μεριά της, δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Κροτόνε εντός έδρας, παίρνοντας τη νίκη με 3-0. Έτσι, η «μεγάλη κυρία» παρέμεινε στην τρίτη θέση στο -2 από τη δεύτερη Ίντερ και στο -4 από την πρωτοπόρο Νάπολι που αντιμετωπίζει σήμερα. Μπορεί το σημερινό ντέρμπι να είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συνέχεια, όμως ο Αλέγκρι ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δε θα κρίνει τα πάντα το αποτέλεσμά του. Στα θετικά για τους «μπιανκονέρι» είναι η επιστροφή των Κουαδράδο και Κεντίρα στη δράση, ενώ επιστροφή στην ενδεκάδα θα έχει και ο στόπερ Κιελίνι. Αντιθέτως, εκτός μένει ο μπακ Λιχστάινερ και στον πάγκο αναμένεται να ξεκινήσει ο αναντικατάστατος φορ Ιγκουαΐν. Πλήγμα της τελευταίας στιγμής αποτελούν οι απώλειες των Μάντζουκιτς και Χέβεντες. Ντάγκλας Κόστα, Ντιμπάλα και Κουαδράδο θα συνθέσουν την επιθετική τριπλέτα των φιλοξενούμενων.

Ρόμα - ΣΠΑΛ

Δεν τα κατάφερε στη Γένοβα την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην Τζένοα η Ρόμα, αφήνοντας εκεί δύο πολύτιμους βαθμούς, μετά το τελικό 1-1. Οι Ρωμαίοι, πλέον, βρίσκονται στην τέταρτη θέση και το -7 από την κορυφή που κατέχει η Νάπολι, όμως οι ελπίδες τους ακόμα και για τίτλο διατηρούνται στο ακέραιο, καθώς έχουν ένα ματς λιγότερο. Η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο μπορεί να ήταν ανώτερη, έχοντας την υπεροχή, όμως δεν μπόρεσε μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ, παρά μόνο στο 59' με τον Ελ Σααράουι. Δέκα λεπτά αργότερα, η αψυχολόγητη ενέργεια του αρχηγού Ντε Ρόσι έφερε την αποβολή του, αλλά και το πέναλτι με το οποίο η γηπεδούχος ισοφάρισε, χωρίς να να αλλάξει κάτι από εκεί και πέρα. Οι «τζιαλορόσι» έχουν την ευκαιρία σήμερα να επιστρέψουν στις νίκες, όμως ο Ντι Φραντσέσκο προειδοποιεί πως αυτό δε θα είναι και τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Νοκ άουτ για περίπου 4 μήνες θα μείνει ο μπακ Κάρσντροπ, ενώ τιμωρημένος είναι ο αμυντικός χαφ Ντε Ρόσι. Απουσιάζουν, επίσης, ο χαφ Ναϊνγκολάν και οι εξτρέμ Περότι και Ντεφρέλ. Από την άλλη, η ΣΠΑΛ προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Κιέβο την περασμένη αγωνιστική, ένα αποτέλεσμα που την κράτησε μέσα στην επικίνδυνη ζώνη, ισοβαθμώντας με τη Τζένοα. Έτσι, η νεοφώτιστη αναμένεται να δώσει μεγάλη μάχη από εδώ και πέρα για να παραμείνει στην κατηγορία. Μεσοβδόμαδα για το κύπελλο, η ομάδα του Σέμπλιτσι γνώρισε τον αποκλεισμό εντός έδρας από την Τσιταντέλα με 0-2 και πλέον στρέφει όλη την προσοχή της στο πρωτάθλημα, όπου σήμερα η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εκτός παραμένει ο γκολκίπερ Μερέτ, όπως και ο φορ Αντενούτσι και ο μπακ Κόστα, ενώ επιστρέφουν ο στόπερ Οικονόμου, ο φορ Μποριέλο και ο χαφ Βιβιάνι.

Δες εδώ τι προτείνουν στο μεγάλο ντέρμπι της Serie A οι tispters του betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x