Betmasters

A' Ιταλίας: Nίκη και μόνη δεύτερη η Γιούβε

Με νίκη στη Μπολόνια η Γιουβέντους περνάει μόνη στη δεύτερη θέση

Πλήρη αγωνιστική κίνηση έχουμε σήμερα για την 17η αγωνιστική της Serie A στην Ιταλία. Η Γιουβέντους παίζει στην έδρα της Μπολόνια για να περάσει μόνη δεύτερη, ενώ και η Μίλαν φιλοξενείται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες από τη Βερόνα, με σκοπό να συνεχίσει με νίκη, διευρύνοντας το σερί που θα της δώσει ψυχολογία. Μάχες παραμονής δίνονται σε Κροτόνε και Μπενεβέντο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις Φιορεντίνα - Τζένοα και Αταλάντα - Λάτσιο.

Ανάλυση

Βερόνα - Μίλαν

Με αδιαφορία αντιμετώπισε το Κύπελλο η Βερόνα, δίνοντας στη σημερινή αντίπαλό της την ευκαιρία να φύγει με τη νίκη 0-3 και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο κόουτς Πέκια πραγματοποίησε… βαρβάτο ροτέισον, καθώς το πρωτάθλημα είναι αυτό που τον καίει. Την περασμένη αγωνιστική έχασε την ευκαιρία να βγει από την επικίνδυνη ζώνη, μένοντας στο 2-2 με τη ΣΠΑΛ, ενώ μέχρι το 86' ήταν μπροστά με 2-0! Καθαρή "αυτοκτονία" ήταν αυτό. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο μπακ/χαφ Φάρες και ο χαφ Τζακάνι, ενώ επιστρέφει ο αρχισκόρερ Πατσίνι που ξεκουράστηκε στο ματς του Κυπέλλου. Από τη μεριά της, η Μίλαν δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει στην έδρα της Βερόνα με 3-0 για το Κύπελλο, από τη στιγμή που και η αντίπαλος δεν έδωσε σημασία στο θεσμό. Τώρα, οι "ροσονέρι¨θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ στη φάση των "8" και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το σταύρωμα. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Γκατούζο πήρε μετά από καιρό μία νίκη εντός έδρας με το 2-1 επί της Μπολόνια, διώχνοντας το άγχος μετά από αυτό το τρίποντο. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν ο χαφ Τσαλχάνογλου και ο στόπερ Ρομανιόλι, ενώ εκτός παραμένουν ο χαφ Μάουρι και ο μπακ/χαφ Κόντι.

Κροτόνε - Κιέβο

Την ήττα στην έδρα της Σασουόλο με 2-1 γνώρισε η Κροτόνε, στο ντεμπούτο του Βάλτερ Τζένγκα στον πάγκο, με το αποτέλεσμα να κρίνεται δίκαιο, καθώς την επηρέασε φανερά η ξαφνική αποχώρηση του κόουτς Νικόλα. Η απαίτηση του Τζένγκα από τους παίκτες του είναι να είναι εκείνοι που θα κάνουν παιχνίδι και όχι να δέχονται παθητικά το τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων. Εκτός θα μείνει μόνο ο στόπερ Σίμιτς. Από τη μεριά της, η Κιέβο, με τον Σορεντίνο να πιάνει τα… άπιαστα κράτησε και τη Ρόμα στο 0-0, ύστερα από την ισοπαλία κόντρα στη Νάπολι με το ίδιο σκορ. Δίκαιο κρίνεται το αποτέλεσμα, ενώ οι Βερονέζοι ίσως να κατάφερναν και κάτι καλύτερο, αν είχαν καλύτερη συγκέντρωση στην τελική πάσα. Πάντως, ο κόουτς Μαράν δεν εφησυχάζεται και συνιστά προσοχή στους παίκτες του για το σημερινό ματς, μιας και πέρσι είχαν γνωρίσει την ήττα σε αυτό το γήπεδο. Δε θα αγωνιστούν ο μπακ Γιαροζίνσκι και ο χαφ Κάστρο, ενώ επανέρχεται μετά από τρία ματς ο χαφ Χετεμάι.

Μπολόνια - Γιουβέντους

Από την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Μίλαν προέρχεται η Μπολόνια. Σε γενικές γραμμές η απόδοσή της ήταν καλή, χάνοντας το ματς στα σημεία. Πάντως, αυτή η αποτυχία δεν ήταν εκτός προγράμματος για την ομάδα του Ντοναντόνι, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του να μη φοβηθούν τη Γιούβε σήμερα και θα τα πάνε καλά. Εκτός μένουν ο φορ Παλάσιο και ο εξτρέμ Ντι Φραντσέσκο, ενώ επιστρέφουν ο μπακ Μπαγέ και ο χαφ Πόλι. Από τη μεριά της, η Γιουβέντους δεν κατάφερε αυτήν τη φορά να φύγει νικήτρια από το ντέρμπι κόντρα στην Ίντερ (0-0) όπως έκανε με τη Νάπολι. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο και ίσως η "μεγάλη κυρία" να ήταν αυτή που θα μπορούσε να καταφέρει κάτι, αφού ήταν η μόνη που είχε καθαρές ευκαιρίες. Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι θέλει σήμερα τη νίκη για να περάσει μόνη στη δεύτερη θέση και να διατηρηθεί στο -1 από την πρωτοπόρο Νάπολι. Στα αγωνιστικά, εκτός μένουν ο στόπερ Κιελίνι, ο εξτρέμ Κουαδράδο, ο γκολκίπερ Μπουφόν, ο μπακ Λιχτστάινερ και ο μπακ Χέβεντες, ενώ ντεμπούτο σε φετινή αποστολή κάνει ο εξτρέμ Πιάτσα.

Σαμπντόρια - Σασουόλο

Από τον αποκλεισμό στο κύπελλο με το οριακό 3-2 από τη Φιορεντίνα προέρχεται η Σαμπντόρια. Ο κόουτς Τζαμπάολο έκανε έντονα παράπονα για το πέναλτι στο 90' με το οποίο οι "βιόλα" πήραν τη νίκη και την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα, οι Γενοβέζοι κόλλησαν στο 2-2 με την Κάλιαρι εκτός έδρας, σε ένα ματς που θα έπρεπε να το είχαν… καθαρίσει, καθώς προηγήθηκαν με ο-2 στο 19' και με δικά τους λάθη δέχτηκαν άλλα δύο. Αυτό ήταν το τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη, με τον έμπειρο κόουτς να δίνει το σύνθημα για επιστροφή στα τρίποντα. Εκτός παραμένουν οι χαφ Άλβαρες και Λινέτι. Από τη μεριά της, η Σασουόλο πήρε δίκαια τη νίκη με 2-1 στο εξάποντο με την Κροτόνε, παίρνοντας παράλληλα σπουδαία βαθμολογική ανάσα. Φανερά ανακουφισμένος ο Μπέπε Ιακίνι ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν σε αυτόν το δρόμο, ώστε να κατορθώσουν να σωθούν νωρίς. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν οι χαφ Σένσι, Μπιοντίνι και Ατζαπόνγκ και οι μπακ Λέτσερτ και Ντελ’ Ορκο.

Δες εδώ την ανάλυση και τις προτάσεις για όλους τους σημερινούς αγώνες της Serie A στο betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x