Προτεινόμενα

Ο Μύθος με τον αριθμό 3

Ίσως ο κορυφαίος αμυντικός όλων των εποχών. Μάλλον, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών που σε όποιο γήπεδο και αν έπαιξε, χειροκροτήθηκε και θαυμάστηκε από όλους.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα πούμε λίγα λόγια για τον εμβληματικό Πάολο Μαλντίνι και την επιρροή που είχε στην καριέρα του ο αριθμός που είχε στη φανέλα, το 3.

Το 3 στα χαρακτηριστικά της επιτυχίας

Ήθος, επαγγελματισμός και αθλητικό πνεύμα.

Το 3 στο mentality.

Ταλέντο- Σκληρή δουλειά-Αγάπη για το παιχνίδι

Το 3 σε τίτλους

Ο Μαλντίνι έχει κατακτήσει και τους 3 κορυφαίους τίτλους που διεκδικεί ένας ποδοσφαιριστής: Παγκόσμιο Κύπελλο με την Σκουάτρα Ατζούρα , Uefa Champions League, Πρωτάθλημα Ιταλίας.

inner

Το 3 στους παρτενέρς

Η αμυντική 3άδα στο 1ο του πρωτάθλημα Μπαρέζι-Κοστοκούρτα-Τασότι.

Ο Μαλντίνι βέβαια μπορούσε να παίξει και στις άλλες 3 θέσεις.

Το 3 στη διάρκεια

Αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο για 3 Δεκαετίες

inner

Το 3 στη χρυσή μπάλα

Έχει βρεθεί στην 3η θέση για την Χρυσή Μπάλα δύο φορές. Το 1994 και το 2003.

Τα 3άρια στον Τελικό της Πόλης

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς που έχουν παιχτεί στην ιστορία του θεσμού του Uefa Champions League το σκορ της κανονικής διάρκειας ήταν 3-3. Το 3 δεν εμφανίζεται μόνο στο σκορ του ματς βέβαια… Στον τελικό του 2005 στην Πόλη, ο Μαλντίνι, έγινε ο γηραιότερος παίχτης που σκόραρε σε τελικό Uefa Champions League. Η ηλικία του? 36 ετών και 333ημερών.

Το 3 στον τελευταίο του αγώνα

Ο τελευταίος αγώνας του Μaldini στο San Siro ήταν στις 24 Μαΐου, σε ένα παιχνίδι που η Milan έχασε 3 - 2 από την Roma.

Το 3 στο Champions League του 2003

Το 2003, σήκωσε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Champions League της Milan ως αρχηγός της ακριβώς 40 χρόνια μετά τον πατέρα του Cesare.

Το 3 σε ημερομηνία που άλλαξε το ποδόσφαιρο στην Ιταλία

3 Ιανουρίου 1988 , γήπεδο Σαν Σίρο. Μίλαν – Νάπολι

Η συγκεκριμένη μέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η επίσημη ημερομηνία γέννησης μιας ομάδας που θα αμφισβητήσει το λεγόμενο Ιταλικό στυλ παιχνιδιού και θα μεταμορφώσει το ποδόσφαιρο σε κάτι διαφορετικό από την παράδοση. Ο λόγος, τα 3 γκολ διαφοράς της ομάδας του Μιλάνου απέναντι στην υπερδύναμη Νάπολι του Μαραντόνα. Το τελικό σκορ 4-1 υπέρ της Μίλαν. Ήταν η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ματς τελειώνει με τόσο μεγάλη διαφορά τερμάτων.

inner

Το 3 στην Εθνική

31/3/1988 , το ντεμπούτο στην Εθνική

Το 3 στις αποτυχίες

Η ομάδα του Μαλντίνι έχει ηττηθεί σε 3 τελικούς Uefa Champions League, 3 τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, 3 Supercap Ιταλίας.

Πλέον είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως το 3 δεν αποτελεί απλά μια σύμπτωση στη ζωή του Μαλντίνι. Ο αριθμός αυτός πάντα θα τον συνοδεύει και πάντα θα μας κάνει να τον θυμόμαστε. Και όπως είθισται, το καλό το αφήσαμε για το τέλος με την ελπίδα κάποια στιγμή να δούμε έναν Μαλντίνι ακόμα με το 3 στην πλάτη…

Το 3 θα ανήκει πάντα σε έναν Μαλντίνι

Όπως είναι λογικό, ο αριθμός της φανέλας του αποσύρθηκε όταν ο Πάολο ανακοίνωσε το τέλος μακροχρόνιας και απόλυτα επιτυχημένης καριέρας του. Το νούμερο 3 δεν θα το δούμε σε καμία φανέλα της Μίλαν εκτός και αν κάποιος από τους 2 του γιούς παίξει κάποια μέρα στο κλαμπ του Μιλάνου. Αν όντως όλα τα παραπάνω με το 3 δεν είναι σύμπτωση?

inner

Το 3 εμφανίστηκε σε πολλές περιστάσεις στην καριέρα και κατ’ επέκταση στη ζωή του Πάολο Μαλντίνι. Ποιος ξέρει; Μπορεί το 3 να εμφανιστεί anytime και στη δική σου ζωή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x