Κώστας Μιαούλης

Aν θέλει τίτλο, το καλοκαίρι ΣΤΑΘΕΡΟ και ΣΟΒΑΡΟ πορτιέρο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ευκαιρία που έχασε η ΑΕΚ να πάρει μία ακόμα σπουδαία νίκη, για τον Πέκχαρτ που της προσθέτει δύναμη πυρός στην επίθεση, αλλά κυρίως για το ζήτημα του τερματοφύλακα.

Ο Σπάθας αποφάσισε να σφυρίξει έναρξη σ’ ένα ματς που δεν έπρεπε ν’ αρχίσει ποτέ. Ακόμα και στο αν πρέπει ή όχι να αναβληθούν ματς, τα κριτήρια είναι διαφορετικά, όπως έγινε φανερό και σήμερα. Τουλάχιστον θα μπορούσε να καθυστερήσει την έναρξη του για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, περίπου 40-45 λεπτά όπως φάνηκε, μιας και οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν στο β’ μέρος. Είναι απαράδεκτο για τη σωματική ακεραιότητα, ανθρώπων που βγάζουν το ψωμί τους από το ποδόσφαιρο, να τους βάζουν να παίζουν σε τέτοια γήπεδα. Ήταν όμως προφανής ο λόγος που ο Σπάθας ήθελε να το κάνει το ματς. Αυτό δεν σημαίνει πως η...πισίνα του Καυταντζογλείου, ευθύνεται τελικά για την ισοπαλία που έφερε η ΑΕΚ.

Ο Αλαιν Μπαρόχα, δεν είναι ο τερματοφύλακας που θα δώσει σε μια ΑΕΚ που θα πηγαίνει για τίτλο την απαραίτητη αξιοπιστία και σιγουριά. Δεν είναι καν καλύτερος του Ανέστη και δεν μπαίνει τέτοια συζήτηση. Με τον Ολυμπιακό που ορισμένοι τον είδαν καλό, θα παρακολούθησαν το ματς από την απόκρουση στην κεφαλιά του Ντουρμάζ και μετά, μιας και νωρίτερα είχε κάνει δύο εξόδους τραγικές. Επιπλέον και σήμερα, σε μια φάση με τον Βέλλιο προς το τέλος, πάει να βγει και δεν βγαίνει. Κάνει μια πολύ καλή απόκρουση στο 52’ στο σουτ του Βέλλιου και εξαιτίας της λίμνης που κόλλησε την μπάλα εκεί και δέχεται ένα αστείο γκολ που στέρησε από την ΑΕΚ το τρίποντο. Μικρή η ζημιά, όλα θα κριθούν στα πλέι-οφ, πάμε παρακάτω.

Για μένα, ούτε ο τωρινός Ανέστης είναι για πρώτος στην «Ένωση». Όμως ο Ανέστης είναι γηγενής, έχει στοιχεία και μπορεί να δουλευτεί. Έκανε έναν εξαιρετικό μήνα Ιανουάριο και δίχως να υπάρχει λόγος, στο Περιστέρι, του χρέωσαν ένα γκολ, για το οποίο δεν έφταιγε κι ενώ στη συνέχεια γλίτωσε την ομάδα από πιο βαριά ήττα. Για να φτάσουμε στο δια ταύτα. Φανταστείτε το σημερινό ματς να είναι κομβικό σε κούρσα που διεκδικεί τίτλο η ΑΕΚ. Να έχεις προηγηθεί μέσα σε μια δύσκολη έδρα, να δέχεσαι τέτοια ισοφάριση με τον τερματοφύλακα να «πνίγει» αυτό το γκολ. Αν θέλουν να δημιουργήσουν ομάδα με προϋποθέσεις πρωταθλητισμού, οφείλουν στην «Ένωση» να δουν σοβαρά το θέμα του τερματοφύλακα και όχι με λογικές «τον είδε ο Τίγρης και του άρεσε στο Κόπα Αμέρικα».

Σε τελική ανάλυση, μετά την γκέλα με τον Λεβαδειακό, ο Ανέστης έδωσε πολλούς βαθμούς στην ΑΕΚ και έπαιξε ρόλο σε δύο εύκολες προκρίσεις, παρότι κι αυτές είχαν στιγμές που μπορούσαν να έχουν πάρει μια πιο περίπλοκη εξέλιξη τα ματς. Ο Μπαρόχα, πλην του ματς της Τούμπας, στο οποίο η ΑΕΚ τελικά έχασε, πουθενά δεν κέρδισε βαθμούς όπως ο Ανέστης για λογαριασμό της ομάδας. Το σημερινό μπαίνει στα αρνητικά, στο ζύγι της σύγκρισης τους σε προσφορά, αλλά επαναλαμβάνω, πως για μένα κανείς από τους δύο, δεν είναι για βασικός σε ομάδα που διεκδικεί τίτλο.

Στις επίμαχες φάσεις, ο διαιτητής αρνείται πέναλτι που έγινε πάνω στον Άρθο, ο Μπαρμπόσα τρώει την 7η κάρτα, σε φάση που νωρίτερα τον έχουν τραβήξει. Ο Βάργκας θυμήθηκε το ματς με την Τρίπολη και σήκωσε τον Μοντέιρο στον αέρα, όπου έπρεπε να δεχτεί κόκκινη κάρτα.

Στα ενθαρρυντικά ήταν το γκολ του Πέκχαρτ. Θεωρώ και το έχω σημειώσει και στον ραδιοφωνικό αέρα με τον Κέτσε, πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έλειπε από την ΑΕΚ αυτό φάνηκε σήμερα. Στην «Ένωση» έλειπε ένα τέτοιο κορμί στη γραμμή κρούσης και θεωρώ πως αυτό το τέρμα θα τον βοηθήσει πολύ και ψυχολογικά. Σε ένα ματς που το καθοριστικό γκολ θα ερχόταν από στημένη φάση, ο Τσέχος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Παρότι η γκέλα Μπαρόχα του στερεί το να πιστωθεί ένα σημαντικό τρίποντο, έδειξε σήμερα πως μπορεί να βοηθήσει πολύ στα πιο δύσκολα ματς που έρχονται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x