Τένις

Back to back... βασιλιάς!

Η συνήθεια που γίνεται... λατρεία! Σε έναν φοβερό τελικό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε ξανά (όπως πέρσι) τον Ρότζερ Φέντερερ και με 3-1 κατέκτησε για 3η φορά το Wimbledon.Συγκλόνισε η εξέλιξη του 2ου σετ.

Πέρσι στα πέντε σετ, φέτος στα τέσσερα!

Ο ατσάλινος Νόβακ Τζόκοβιτς είχε πιο γεμάτο το... ρεζερβουάρ και έφτασε στην κατάκτηση του Wimbledon με το υπέρ του 3-1 (7-6, 6-7, 6-4, 6-3) κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ. Έτσι, ο μεγάλος Νόλε έκανε το back to back στο λονδρέζικο major, το οποίο σηκώνει για τρίτη φορά στην καριέρα του και συνολικά έφτασε τους 9 τίτλους σε επίπεδο grand slam.

Απ' την άλλη, ο σπουδαίος Ελβετός φεύγει για τρίτη χρονιά άπραγος απ' το αγαπημένο του τουρνουά, παραμένοντας στους 17 «μεγάλους» τίτλους, λίγες μέρες προτού συμπληρώσει το 34ο έτος της ηλικίας του.

inner

Τα δύο πρώτα σετ ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστικά, ωστόσο στη συνέχεια η κούραση που κατέβαλε τον King Roger και οι ασύλληπτες δυνάμεις της... σέρβικης μηχανής, καθόρισαν το αποτέλεσμα, με το νούμερο ένα στον κόσμο να φτάνει δίκαια στην κούπα, μετά από σχεδόν 3 ώρες παιχνιδιού.

Ο Φέντερερ ξεκίνησε δυνατά. Με το γνωστό -πλέον- στυλ του, να ανεβαίνει στο φιλέ και να τελειώνει γρήγορα τους πόντους. Ξεκίνησε, λοιπόν, τόσο δυνατά που έκανε και μπρέικ (4-2). Μπρέικ, όμως, που δεν χάρηκε πολύ, καθώς ο Τζόκοβιτς του απάντησε άμεσα (4-4). Ο Ελβετός είχε την ευκαιρία να πάρει το σετ, αλλά πέταξε στα σκουπίδια δύο set point (στο 6-5). Και αφού τελικά πήγαμε σε tie break, εκεί ο Νόλε επωφελήθηκε τα ολέθρια λάθη του αντιπάλου του, έβγαλε σωστές άμυνες και χτυπήματα κι έφτασε εύκολα στο 7-1.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο, με τον «βασιλιά» να μην πτοείται απ' την εξέλιξη του ματς και να προσπαθεί για το πολυπόθητο μπρέικ. Αυτό, όμως, όχι μόνο δεν ήρθε (παρά τις τρεις ευκαιρίες που είχε), αλλά λίγο έλειψε να χάσει και το σετ απ' το... πουθενά (σώζοντας set point στο 5-4 υπέρ του Νόλε). Εν τέλει, όπως και στο πρώτο, έτσι και τώρα ο τελικός πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα». Κι εκεί έγινε το... έλα να δεις! Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε 6-3, αλλά ο Φέντερερ έσωσε όλα τα set point. Οι δυο τους πήγαν... χέρι-χέρι, με τον Ελβετό τελικά να το παίρνει με 12-10(!) στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε για την ισοφάριση κι ενώ συνολικά στο tie break έσωσε έξι set point (επτά συνολικά) του Σέρβου.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν εξίσου... μαγική. Ο κάτοχος επτά Wimbledon έδειχνε να μένει από δυνάμεις, χάρη στην υπερπροσπάθεια που έκανε στην εκκίνηση του αγώνα. Και φυσικά αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο Τζόκοβιτς ο οποίος όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά έφτασε σχετικά εύκολα και με σωστή συντήρηση στην κατάκτηση των δύο επόμενων σετ και του τροπαίου στο τέλος, μπροστά σε ένα κατάμεστο κορτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x