Γενικά

Best seller τα Ford Focus και Fiesta

Μερικές φορές τα νούμερα λένε την αλήθεια. Στην περίπτωση των Ford Focus και Fiesta, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Το Focus, το μικρομεσαίο μοντέλο της «μπλε οβάλ» μάρκας, είναι και επίσημα το πιο καλοπουλημένο σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Polk, εταιρείας που ειδικεύεται στην πρόβλεψη τάσεων και στη συγκέντρωση στοιχείων από το χώρο του αυτοκινήτου. Το Focus, με 1.020.410 πωλήσεις, ήταν το Νο1 παγκοσμίως το 2012, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Από την άλλη, το Ford Fiesta αναδείχθηκε παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία των μικρών, συμπαγών μοντέλων με 723.130 πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ευρωπαϊκό Focus ήταν το πρώτο Ford που εφοδιάστηκε πέρυσι με τον καινοτόμο βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost, με τους 100 και 125 ίππους σε δύο εκδόσεις, ένα μοτέρ που ανακηρύχθηκε «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 2012». Και οι δύο εκδόσεις είναι οικονομικές σε κατανάλωση (4,8 και 5 λίτρα αντίστοιχα ανά 100 χλμ., εκπέμποντας 109 και 114 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα – όλα στο 5θυρο αμάξωμα). Επιπλέον, το Focus ST των 250 ίππων, κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και σε άλλες παγκόσμιες αγορές, ενδυναμώνοντας την εικόνα αλλά και τις πωλήσεις σε κάποιες χώρες, ενώ το 2012, λανσαρίστηκε και το δυναμικό Fiesta ST των 182 ίππων. Οι πωλήσεις του Focus εκτοξεύθηκαν λόγω της αύξησης της αγοράς της Κίνας, που ήταν 51% πάνω από το 2011.

Εν συντομία…

Το εντελώς καινούργιο Fiesta προσφέρεται κι αυτό με τον ίδιο κινητήρα 1.0 EcoBoost με ίδιες ιπποδυνάμεις. Ωστόσο, με το μικρότερο αμάξωμα οι καταναλώσεις μειώθηκαν, όπως και οι ρύποι (99 γρ./χλμ. – δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας). Διατίθεται και με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.0 lt – 80 hp, όπως και με μοτέρ πετρελαίου 1.6 lt – 95 hp (87 γρ./χλμ. CO2). Τόσο το Focus, όσο και το Fiesta προσφέρονται με πλούσιο εξοπλισμό στη χώρα μας.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x