Επικαιρότητα

Bloomberg: Οι Έλληνες στις 5 Ιουλίου θα επιλέξουν μεταξύ της αποδοχής των μέτρων και του Grexit

Για απόφαση της κυβέρνησης που μπορεί να διχάσει τους Έλληνες κάνει λόγο το διεθνές πρακτορείο. Ένα «όχι» στο δημοψήφισμα πιθανώς θα αναγκάσει την ΕΚΤ να άρει τη στήριξη προς τις ελληνικές τράπεζες.

Για μια απόφαση της κυβέρνησης που φαίνεται πως μπορεί να διχάσει τους Έλληνες, κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, σε ένα από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματά του μετά την ανακοίνωση περί δημοψηφίσματος. Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται χαρακτηριστικά πως η μοίρα της Ελλάδας θα αποφασιστεί από τους ίδιους τους Έλληνες, με τη διαφορά πως το διακύβευμα, σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, είναι πως η Ελλάδα στις 5 Ιουλίου, θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ της αποδοχής των απαιτήσεων των δανειστών της ή μιας πιθανής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ένα «όχι» στο δημοψήφισμα πιθανώς θα αναγκάσει την ΕΚΤ να άρει τη στήριξη προς τις ελληνικές τράπεζες, ενώ ένα «ναι» θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Το πολιτικό κλίμα προσθέτει, θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, ιδίως εάν οι ουρές στα ATMs συνεπάγονται ένα bank run. Για αυτό το τελευταίο μάλιστα τόσο στο δημοσίευμα του Bloomberg, όσο και σε αρκετά άλλα διεθνή μίντια, γίνεται εκτενής αναφορά και το σχετικό φωτορεπορτάζ για τις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών μετά το δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού: «Μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, σχηματίστηκαν ορισμένες ουρές στα ATMs των τραπεζών, παρά τις διαβεβαιώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά την Δευτέρα» επισημαίνει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Πηγή: www.protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x